Se spune că nu trebuie să te oprești niciodată din învățat. Beneficiile dezvoltării de noi abilități și îmbogățirii cunoștințelor sunt multe. Noi ne vom orienta strict către învățarea limbii engleze și îți vom oferi în acest articol 10 motive pentru care merită să o studiezi. Iată de ce:

1. Este ușor de învățat

Învățarea unei limbi străine nu este atât de ușoară. Doar gândește-te că trebuie să reînveți elementele de bază ale conjugării, gramaticii, vocabularului, pronunției și nu numai. Cu toate acestea, limba engleză este considerată o limbă relativ simplu de învățat, deoarece folosește reguli gramaticale mult mai ușoare decât alte limbi europene. Există doar două genuri și un singur articol hotărât și nehotărât. Deci este simplu să ai cunoștințe de bază despre acest limbaj. Doar pronunția și vocabularul pot fi complicat de dobândit.

2. Este o limbă globală

Deși limba engleza nu este prima dintre cele mai vorbite limbi din lume (mandarina este încă limba cu cei mai mulți vorbitori), este de departe cea mai folosită. Este vorbită în mai multe țări decât orice altă limbă. Peste 60 de țări au engleza ca limbă oficială.

Mai mult, în multe țări, limba engleză este a doua limbă adoptată în mod obișnuit de locuitori, cum este cazul în Suedia, Norvegia, Danemarca etc. Este, de asemenea, și limba oficială a diplomației.

Totodată, limba engleză este limba modernă cea mai predată în școli. În total, peste 1 miliard de oameni vorbesc fluent limba engleză și 1 miliard o învață.

3. Te ajută să-ți găsești un loc de muncă

Găsirea unui loc de muncă nu este întotdeauna ușoară. Este important să știi cum să ieși în evidență față de concurență pentru a spera să obții jobul visurilor tale. Vorbirea unei a doua limbi ajută la a face o aplicație mai atractivă, mai ales atunci când este o poziție de înaltă responsabilitate. Cunoașterea unei limbi străine te face apt de angajare, arătând că ți-ai petrecut timp și energie învățând o limbă străină și acum ești capabil să te exprimi fluent. Îți va permite să ieși în evidență în fața altor candidați care nu au această aptitudine trecută în CV.

Totodată, angajatorii caută pe cineva care să vorbească engleza pentru ca este limba cea mai folosită în sfera muncii.

4. Acesta este primul limbaj folosit pentru afaceri

Limba engleză este cea mai folosită în afaceri. Când o companie are filiale, furnizori sau birouri în străinătate, de foarte multe ori trebuie să comunice în limba engleză. Așadar, va fi esențial să poți comunica în această limbă, deoarece este singura modalitate de a-ți desfășura majoritatea sarcinilor.

Vrei să înveți limba engleză?

5. Poți călători cu ușurință peste tot

Una dintre cele mai frecvente neliniști atunci când urmează să călătorești într-o țară străină este de a nu putea să te faci înțeles de localnici și, astfel, de a nu putea comunica după bunul plac pentru a solicita informații. Prin stăpânirea limbii engleze, care este vorbită în peste 60 de țări, devine mult mai ușor să rezervi un hotel, să participi la activități și să ceri indicații.

Nu este deloc plăcut să te limitezi la a rămâne în țara ta atunci când vrei să mergi în vacanțe și îți este teamă de bariera lingvistică.

6. Învățarea limbii engleze te poate ajuta să cunoști oameni noi

Se întâmplă foarte des să întâlnești oameni în străinătate sau chiar în țara ta, care nu vorbesc limba ta, dar care vorbesc engleza. Dacă vrei să-ți lărgi orizonturile întâlnind și discutând cu oameni noi din toată lumea, este important să îi poți înțelege și să poți purta o discuție cu ei. Cum altfel dacă nu învățând o limba de circulație internațională?

7. Este limbajul mass-media

Dacă dorești să citești sau să faci cercetări suplimentare pe un anumit subiect, este important să cauți informații nu doar  în propria ta limbă, ci și în engleză. Multe articole, teze și lucrări sunt din surse străine, redactate în limba engleză și nu toate sunt traduse și în alte limbi. Aceste materiale sunt adesea mai cuprinzătoare și, prin urmare, îți permit să afli mai multe despre subiectul studiului tău.

Se spune că internetul este o ușă deschisă către lume și către informație, iar acest lucru este adevărat. Trebuie subliniat imediat că majoritatea informațiilor de pe internet sunt scrise în limba engleză. Cunoașterea limbii engleze este un adevărat punct forte pentru a profita la maximum de resursele de pe internet.

8. Îți oferă acces la unele dintre cele mai cunoscute universități

Te-ai gândit vreodată să studiezi la o universitate străină? Cu toții am auzit de aceste universități de renume internațional precum Harvard, Yale, Oxford sau Cambridge. Dar știai că există multe alte colegii și universități care oferă și cursuri în limba engleză?

Pentru a intra la una dintre ele, trebuie să fii fluent în limba engleză, întrucât toți sunt vorbitori de engleză și îți vor cere să dai un test în timpul procesului de admitere pentru a vedea dacă ai nivelul necesar pentru a veni să studiezi acolo. Cu cât nivelul tău este mai ridicat, cu atât vei avea mai multe posibilități de a-ți alege universitatea.

În plus, multe cursuri îți pot cere să scrii lucrări în limba engleză.

9. Îți îmbunătățește memoria

Un alt motiv neașteptat pentru a învăța limba engleză este că îți poți exersa memoria! A deveni bilingv (sau doar a învăța o altă limbă) ajută la diminuarea efectelor bătrâneții asupra creierului tău. Creierul este un mușchi care trebuie antrenat pentru a nu-și pierde puterea și funcționarea. Așadar, învățând cuvinte noi, citind sau scriind într-o altă limbă, îți vei stimula și provoca anumite părți ale creierului.

10. Este distractiv

Învățarea unei limbi străine nu trebuie să fie o sarcină obositoare și plictisitoare. Poate fi făcută într-un mod distractiv! Mulți oameni se provoacă pe sine să își dezvolte o nouă abilitate, așa că de ce să nu înveți  o altă limbă doar pentru a te simți fericit și mulțumit că ai reușit să faci ceva nou și util?

Acum ai găsit în articolul nostru 10 motive pentru care merită să înveți limba engleză. Nu mai sta pe gânduri și aplică la curs.