Învățarea unei limbi străine te poate vrăji. Dar, deși este distractiv și interesant să înveți orice limbă, nu toate limbile sunt la fel de utile pentru toată lumea.

Așadar, dacă te întrebi “ce limbă străină ar trebui să înveți?” articolul următor s-ar putea sa fie potrivit pentru o scurtă lectură deoarece vei afla:

  • Detalii despre 6 limbi străine recomandate pentru tine
  • Numărul aproximativ de persoane care le vorbesc
  • Beneficiile unice ale învățării fiecăreia
  • Cum să o alegi pe cea care vrei să o înveți
  • … și multe alte detalii interesante.

Engleză

Există aproximativ 1,132 miliarde de vorbitori de limba engleză, ceea ce reprezintă 15% din populația mondială. Chiar dacă poți avea parte de un număr foarte mare de emoții frumoase atunci când vorbești alte limbi, engleza este una dintre cele mai practice limbi pe care le-ai putea vorbi deoarece te poate ajuta în viață dintr-o mulțime de puncte de vedere.

Arabă

Dacă dorești să înveți o limbă pe care o vorbesc sute de milioane de oameni și care te poate ajuta să te diferențiezi de alți candidați la un loc de muncă, limba arabă poate fi o opțiune viabilă.

Araba este vorbită de peste 274 de milioane de persoane, ceea ce o situează pe locul 6 în topul celor mai vorbite limbi din lume. Este limba oficială în peste 20 de țări, așa că există o mulțime de locuri în care limba arabă îți va putea fi de folos. Araba este o limbă oficială a ONU, iar competențele în această limbă sunt foarte căutate.

Vorbitorii de arabă pot găsi locuri de muncă în ONG-uri internaționale, în jurnalism, știință, inginerie, arhitectură sau afaceri.

Chineza mandarină

Chineza mandarină este a doua cea mai răspândită limbă vorbită la nivel mondial, cu 1,117 miliarde de vorbitori. În timp ce alte dialecte care nu sunt întotdeauna inteligibile între ele sunt adesea grupate sub denumirea de “chineză”, numai chineza mandarină are peste un miliard de vorbitori în întreaga lume.

Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă convinge de utilitatea sa, chineza este, de asemenea, una dintre cele șase limbi oficiale ale ONU. Și, cum China are o populație uriașă, are și o putere de cumpărare enormă. Pentru oricine învață această limbă, este bine de știut că economia chineză în plină expansiune poate fi un avantaj în carieră.

Se menționează despre chineza mandarină că se numără printre cele mai importante atunci când vine vorba de mediul de afaceri internațional. China are a doua cea mai mare economie din lume, așa că este probabil ca posturile de afaceri internaționale să solicite din ce în ce mai mult cunoștințe de chineză, ceea ce va deschide oportunități de angajare.

Dar afacerile nu sunt singura opțiune de carieră pentru vorbitorii de chineză. Există o mulțime de alte locuri de muncă, in China sau în alte țări, care necesita cunoașterea limbii chineze.

Franceză

Există 280 de milioane de vorbitori de franceză în întreaga lume, ceea ce o face să fie a cincea cea mai vorbită limbă. În plus, franceza nu este doar o limbă oficială a ONU – este și limba oficială în 29 de țări de pe cinci continente.

Dar, să nu crezi că limba franceză este vorbită doar în 29 de țări!

Organizația Internațională a Francofoniei – o organizație internațională a țărilor în care franceza este vorbită pe scară largă – are 84 de state membre. Poate pentru că este atât de răspândită, franceza este folosită în mod obișnuit în organizațiile nonprofit internaționale și în diplomație, prin urmare este deosebit de utilă pentru cei care doresc o carieră în domeniul nonprofit, diplomatic sau în domeniul dezvoltării.

Franceza este utilă și în lumea afacerilor, deoarece Franța are a șaptea economie ca mărime. Și, în cele din urmă, franceza este foarte utilă într-un context academic. Învățarea acestei limbi poate fi benefică pentru istoricii aspiranți pe motiv că a fost folosită foarte mult de-a lungul istoriei.

Germană

Se aproximează că 132 de milioane de persoane din lume vorbesc limba germană. În plus, este a 12-a cea mai răspândită limbă din lume. Nu numai că germana este cea mai răspândită limbă maternă vorbită în Uniunea Europeană, dar Germania este, de asemenea, foarte puternică din punct de vedere economic, având a patra cea mai mare economie din lume.

Astfel, există multiple oportunități pentru cunoscătorii limbi germane, de la job-uri în alte țări până la încheierea de noi colaborări cu firme din afara României.

Italiană

Deși nu este la fel de răspândită ca limbile prezentate anterior, italiana poate fi totuși foarte utilă. Se estimează că există 61,8 milioane de vorbitori nativi de italiană în întreaga lume. Mai mult, Italia a fost asociată de mult timp cu arta și cultura.

Roma antică a modelat semnificativ cultura occidentală, iar Italia a fost epicentrul Renașterii. În timp ce limba latină a primilor romani ar putea fi moartă, limba italiană s-a bazat pe latină și a fost folosită în multe texte din Renaștere.

Prin urmare, dacă lucrezi în domeniul științelor umaniste, vorbirea limbii italiene îți conferă o credibilitate serioasă, permițându-ți să efectuezi cercetări pe diferite texte care sunt catalogate ca fiind autentice.

În plus, vorbirea limbii italiene îți va permite să te bucuri de o multitudine de cercetări din diferite epoci și să afli informații uimitoare despre situri istorice, deoarece Italia are incluse în patrimoniul mondial UNESCO peste 50 de astfel de locuri.

Datorită asocierii puternice cu mediul cultural, limba italiană este deosebit de utilă pentru oricine este interesat de artă, modă, mâncare, istorie și muzică.

Există o mulțime de limbi străine care merită cu adevărat sa le înveți, dar pentru moment ne-am rezumat doar la cele 6 prezentate anterior.

Vom reveni cu multe alte informații interesante despre limbile vorbite în întreaga lume în articolele viitoare.

Spor la învățat!