Cât de diferită este limba germană de limba engleză?

Unii oameni consideră că limba germană este foarte complicată și complexă. Dar, de fapt, aceasta este o limbă destul de ușor de abordat. Sigur, germana este diferită de engleză si este mai grea.

Cu toate acestea, este departe de a fi imposibil de învățat. Și, deși învățarea unei limbi noi poate fi o experiență intimidantă pentru unii oameni, cu o pregătire adecvată, veți atinge rapid fluența dorită. Așadar, cât de diferite sunt cele doua limbi?

Germană vs. engleză: iată 5 diferențe dintre cele doua limbi

Principalele diferențe între germană și engleză

Limba germană nu este atât de complicată pe cât ar putea părea. Germana este o limbă indo-europeană, ceea ce înseamnă că are o rădăcină comună (deși îndepărtată) cu engleza. Din punct de vedere al rădăcinilor lingvistice, engleza este strâns legată de germană. De fapt, engleza a descins din germană cu multe secole în urmă.

Deși există unele lucruri care fac ca limba germană să fie mai complexă de învățat decât alte limbi, nu este nici pe departe atât de dificilă pe cât o fac mulți oameni să pară. Majoritatea regulilor și modelelor de vorbire cu care sunteți obișnuiți sunt exact aceleași în germană ca și în engleză.

Unele dintre dificultățile cu care se confruntă oamenii care învață limba germană sunt similare cu cele cu care se confruntă atunci când învață alte limbi.  Poate că cea mai stridentă diferență este faptul că limba germană nu este nici pe departe la fel de flexibilă ca engleza.

Există multe diferențe între aceste două limbi europene, dar acestea sunt cele mai importante care tind să le cauzeze vorbitorilor de limba engleză cele mai mari probleme atunci când învață germana.

1) Genurile substantivelor germane vs. substantivele englezești

Când vine vorba de substantive, engleza este una dintre cele mai simple limbi europene, deoarece toate substantivele au aceleași articole. Acest lucru înseamnă că substantivele englezești sunt neutre din punct de vedere al genului, cu excepția substantivelor care se referă în mod specific la o ființă vie care are un gen, cum ar fi “hen” și “rooster”.

Germana nu numai că are substantive de gen, dar are și trei genuri: masculin, feminin și neutru. Uneori, genul unui substantiv este direct legat de genul obiectului. Cu toate acestea, genul este complet arbitrar de cele mai multe ori. Și asta înseamnă că va trebui să memorați cuvintele cu genurile lor.

În general, germana seamănă cu engleza prin faptul că substantivele se pot termina cu aproape orice combinație de litere, ceea ce face mai greu de ghicit genul. De obicei, puteți ghici genul pe baza a ceea ce este substantivul. De exemplu, instrumentele și uneltele sunt de obicei masculine, la fel ca și direcțiile busolei.

Genul afectează și construcția propoziției. Articolul trebuie să corespundă genului substantivului: cuvântul englezesc “the” este masculin, feminin și neutru. Alte părți de vorbire, inclusiv pronumele relative și adjectivele, trebuie, de asemenea, să corespundă genului substantivului.

Pentru majoritatea vorbitorilor nativi de limba engleză, genul este una dintre cele mai complicate reguli noi de înțeles, iar germana vă oferă una în plus față de majoritatea celorlalte limbi. Odată ce le veți înțelege, sunteți pe drumul cel bun pentru a stăpâni gramatica germană!

2) Articole în limba germană vs. articole în limba engleză

Simpla învățare a genului unui substantiv nu este suficientă. De asemenea, trebuie să cunoașteți contextul substantivului pentru a folosi versiunea corectă a articolului. De exemplu, dacă substantivul este subiectul propoziției, veți folosi un articol diferit decât dacă substantivul este obiectul unei prepoziții acuzative.

Dacă substantivul masculin se află în cazul dativ, se folosește articolul al treilea pentru a indica acest lucru. Acest lucru poate fi incredibil de dificil de câștigat, așa că învățarea limbii germane înseamnă, de obicei, să începi cu propoziții foarte simple, de bază. În acest fel poți sa înveți genurile corecte pentru cuvintele din vocabularul comun, înainte de a te ajunge la propoziții mai complicate.

3) Germana nu are litere mute

Să înveți cum să scrii în engleză poate fi destul de chinuitor. Există chiar și concursuri de ortografie pentru a arăta că unii copii pot scrie perfect gramatical. De exemplu, “vacuum” are un “u” mut, “knee” începe cu un “k” mut, iar “ankle” se termină cu un “e” mut.

Germana nu are aceste reguli complexe. Fiecare “e” de la sfârșitul unui cuvânt scoate un sunet, inclusiv una dintre cele mai faimoase mărci ale lor, “Porsche”. Fiecare literă pe care o auziți este folosită în ortografie, iar fiecare literă pe care o vedeți pe ecran scoate un sunet.

Uneori, poate fi dificil, deoarece ei combină unele litere împreună, ceea ce nu se întâmplă în limba engleză, cum ar fi “p” și “f”. În aceste cazuri, în limba germană, se pronunță atât “p”, cât și “f”, chiar dacă sunt chiar una lângă cealaltă. Indiferent de cât de complicat este să pronunți cuvintele, acestea sunt ușor de scris.

4) Literele germane au sunete limitate

Probabil că vă amintiți cât de șocat ați fost în copilărie când ați învățat să citiți și ați aflat că majoritatea literelor au mai multe sunete. În limba germană nu se întâmplă acest lucru.

În plus față de aceleași cinci vocale pe care le are și engleza, germana are trei vocale cu umlaut, și astfel vocalele lor fac sunete diferite. Nici consoanele nu sunt foarte diferite.

Există unele combinații de litere care produc sunete diferite față de literele de sine stătătoare (cum ar fi “sch”), dar acestea sunt ușor de reținut și tind să aibă ceva similar în engleză (“sch” este adesea folosit acolo unde în engleză s-ar folosi “sh”).

5.) Diferențe în ceea ce privește lungimea cuvintelor

În calitate de vorbitor de limba engleză, știți despre cuvintele compuse și știți că folosiți rădăcini latine în vorbirea de zi cu zi: “She’s in the doghouse”, “It was anticlimactic” și “He’s just complaining about the establishment”. Germana face și ea acest lucru, dar la o scară mult mai largă. Unele cuvinte germane îngrămădesc patru sau cinci cuvinte împreună pentru a forma un cuvânt compus lung.

Există o listă lungă de cuvinte care folosesc această construcție. Fiți atenți la conjugările “to have” în studiile dumneavoastră!

Cât de diferită este germana de engleză?

În concluzie, fiecare limbă are un anumit grad de diferență, dar dintre multiplele limbi existente, germana este una dintre puținele care se apropie destul de mult de limba engleză.

Cu toate acestea, veți avea destul de mult de învățat dacă doriți să ajungeți să vorbiți fluent în germană, dar cu un curs potrivit totul va fi mult mai simplu!