Odată cu evoluția internetului, printre altele, s-a schimbat și modul în care are loc învățarea unei limbi străine. Și era de așteptat ca la CLSO să le propunem celor interesați și cursuri engleză și germană online.

Pentru cine dorește să facă primii pași într-o limba de circulație internațională, dar nu reușește să participe la orele tradiționale, studiul online poate deveni cea mai bună opțiune.

Cursuri engleză și germană online – Avantaje

Multe persoane simpatizează această strategie în vederea completării CV-ului, în timp ce altele rămân neîncrezătoare.

Iată care sunt aspectele PRO ale lecțiilor pe internet!

Comoditate

Fără dubii, comoditatea rămâne principalul punct de forță pe care-l descoperă cine recurge la astfel de alternative didactice. Te poți dedica studiului la distanță, direct de la computer, laptop sau de pe tabletă, din orice punct de pe mapamond.

Poți sta în pijama în fața monitorului, într-un ambient familiar. Sau la fel de bine te poți afla în vacanță sau într-o delegație. Nimeni și nimic nu te obligă să te prezinți personal în sala de curs, așa cum o făceai în anii de școală.

De-acum nu mai există factori perturbatori care să te împiedice să ajungi la ora stabilită sau care să-ți distragă atenția de la obiectiv.

Flexibilitate

În funcție de programul pe care-l ai și de context (cursuri de grup / individuale), poți hotărî orarul optim și zilele de curs.

La varianta de grup, majoritatea este cea care decide. Așa că, dacă obligațiile familiare sau de la serviciu nu-ți lasă foarte multă libertate, te poți îndrepta spre cursurile individuale, unde singurii factori decizionali se limitează la cei 2 ”participanți”, profesor și elev.

Reducerea costurilor

Un alt avantaj (și totodată un aspect sensibil) se referă la diminuarea cheltuielilor. De obicei, aspectul financiar reprezintă un impediment pentru cine are de gând să-și completeze cunoștințele cu o limbă diversă de cea natală.

Un curs de limbi străine online nu te stoarce de bani. Oricum ai calcula, de la plata orelor propriu-zise, până la transport, bugetul de care ai nevoie va fi mult mai mic decât pentru lecțiile tradiționale.

De pildă, studiind pe internet, automat, nu mai ai nevoie să te deplasezi la școală. De aici rezultă zero lei pentru transport sau pentru întreținerea propriului autoturism.

Comunicare mai bună

Poate că nu toată lumea este de acord cu interacționarea în mediul online, mizând însă pe contactul din offline. Însă cu sau fără studii științifice, cert este că în certe privințe, internetul apropie persoanele.

Că este vorba despre module, platforme sau aplicații, cursanții au posibilitatea să intre mai rapid și mai simplu în legătură cu profesorii. Până și cele mai retrase tipologii, care în alte condiții nu ar îndrăzni să întrerupă, pot adresa întrebări și se pot informa.

Pe de altă parte, se poate face schimb de cunoștințe și de abilități între indivizi aflați la distanță unii de alții. Pe scurt, interacțiunea este mult ma activă, mai prezentă și mai atractivă prin însăși absența limitelor spațio-temporale.

Recomandări

Pregătește-te să studiezi de-acasă sau de la birou, chiar din fața calculatorului! Alege unul dintre cele 2 cursuri engleză și germană online propuse de CLSO! Vei vedea că învățarea nu a fost niciodată mai ușoară!

Pentru detalii și informații suplimentare, accesează paginile aferente cursurilor de limbi străine online!