Dacă tot te pasionează germana, poate te interesează să cunoști diverse și despre nemți.

Probabil te așteptai ca Germania să ocupe o poziție în clasamentul celor mai fericite țări de pe Glob. Pare-se că ”La dolce vita” a lui Federico Fellini tinde să devină mai mult ”Deutsche vita”. Iar la origini nu se află doar aspectul financiar, inividiat de multe națiuni.

Iată 5 motive, prezentate într-o ordine aleatoare, care explică bunăstarea și fac din locuitorii celor 16 Landuri un popor fericit:

  1. Tot mai multe femei în poziții de conducere 

Cu Angela Merkel cap de listă, aici, femeile au tot mai multe drepturi. Deși numărul doamnelor și domnișoarelor care ocupă funcții de conducere rămâne încă scăzut raportat la cealaltă ”tabără”, din anul 2006 încoace, înregistrează o creștere netă.

  1. Încurajarea folosirii energiilor regenerabile

La dezvoltarea energiei verzi, Germania devine prima clasată și o potență mondială în sectorul energetic, fiind un exemplu de urmat pentru străini. Se estimează că până în anul 2020, circa 35 % din energia consumată va proveni de la soare, apă și aer.

  1. Abandonarea energiilor nucleare

Pentru încurajarea producției de energie ”curată”, începând cu 2011, Bundestagul a votat abandonul nuclear, cu scadență anul 2022. Majoritatea nemților sunt de acord cu decizia, iar 50 % dintre ei își doresc să se renunțe cât mai curând la energia nucleară.

  1. Preponderența alimentației sănătoase

Mai nou, germanii se preocupă tot mai mult de ceea ce pun în farfurie. Peste 70 % din populație se concentrează pe regimul alimentar sănătos. Datorită creșterii exponențiale din ultimul deceniu a interesului pentru alimentația bio, sectorul câștigă tot mai mult teren.

  1. Numeroase locuri de muncă vacante

Germania se află sub impactul unei adevărate ”explozii” de locuri de muncă disponibile (circa 1 mil.). Piața muncii, datorită conjucturii favorabile, se menține într-o optimă formă, chiar dacă încă se vorbește despre șomaj. La finele anului trecut, înregistra o rată de 3,6 %.

Nu-i așa că te-am cucerit cu realitatea în care trăiesc locuitorii Republicii Federale? Dacă te tentează să-ți încerci norocul fie și doar ca turist spre aceste meleaguri prospere, ce-ai spune ca pentru început să te pui la punct cu limba?

Înscrie-te la cursul de germană CLSO și-ți vei multiplica șansele de reușită pe piața muncii și nu numai!