Limba engleză (în engleză: English) este o limbă vest germanică avându-și originile în Anglia, și care este în prezent limba maternă pentru majoritatea locuitorilor Australiei, Canadei, Commonwealth-ului Caraibean, Irlandei, Noii Zeelande, Regatului Unit și Statelor Unite ale Americii (cunoscute de asemenea drept „Anglosfera”). Este o limbă folosită intensiv ca limbă secundară sau ca limbă oficială de-a lungul lumii, în special în țări din Commonwealth precum India, Sri Lanka, Pakistan sau Africa de Sud, precum și în multe organizații internaționale.

 

Engleza modernă este denumită adeseori „lingua franca” globală. Engleza este limba dominantă pe plan internațional în domeniile comunicației, științei, afacerilor, aviației, divertismentului, radioului și diplomației. În urma celui de-al Doilea Război Mondial, influența economică și culturală crescândă a Statelor Unite a accelerat profund răspândirea acestei limbi. Într-o zi obișnuită de școală, aproximativ un miliard de oameni învață, într-o formă sau alta, limba engleză.

Cunoașterea limbii engleze este necesară deoarece peste un miliard de oameni din întreaga lume vorbesc engleza măcar la un nivel de bază. Engleza este de asemenea una din cele șase limbi oficiale ale Națiunilor Unite.

Ceea ce poate că nu știați însă, este originea unuia dintre cele mai cunoscute cuvinte din limba engleză: Sandwich – preluat și asimilat de numeroase alte limbi din toată lumea.

Aflându-se în topul preferințelor culinare indiferent de zona geografică, sandwich-ul își are originile în secolul 18. În urmă cu 250 de ani, un nobil aristocrat pe numele de John Montagu, al patrulea conte de Sandwich – Kent, i-a cerut valetului său să îi servească friptura între două felii de pâine. Contelui englez i-a plăcut foarte mult faptul că și-a putut savura cina în timp ce juca un joc de cărți, fără să se murdărească pe mâini sau să strice cărțile de joc. Fiind martor al acestei scene, prietenul contelui Montagu a cerut același lucru. Așa s-a născut sandwich-ul, numele provenind de la regiunea în care trăia faimosul conte. Și până la această întâmplare, oamenii obișnuiau să mănânce pâine cu brânză sau cu carne, dar masa se numea “pâine și brânză/pâine și carne”. Acum, sandwich-ul este cea mai la îndemână masă/gustare în toată lumea, fiind continuu îmbogățit în bucătăriile europene sau chiar revoluționat de bucătari cu stele Michelin.

Dacă vrei să cunoști și tu tainele uneia dintre cele mai răspândite limbi la nivel mondial, te invităm să ne contactezi. CLSO oferă cursuri de limbă engleză atât individual, cât și în grupe organizate de cursanți, sau la nivel corporate.

Echipa CLSO

Tel: 0745.900.225

Email: contact@clso.ro

Oradea, Str. Primăriei Nr. 54

www.clso.ro I Facebook.com/curslimbastraina