Câte lucruri cunoști despre literatura limbii engleze și despre unul dintre cei mai populari dramaturgi ai tuturor timpurilor? Astăzi te vom surprinde cu câteva curiozități despre Shakespeare.

Că vorbești ori nu limba engleză, sigur ai auzit de Shakespeare… Cine nu a auzit despre ”poetul din Avon”? Dar despre următoarele lucruri aveai habar?

Așadar, despre Shakespeare știai că?

Adevarata sa profesie era de actor?

Mulți spun că de meserie era actor. Potrivit unor documente datate între anii 1592 și 1603, se confirmă că a avut un rol în opera lui Ben Jonson (dramaturg renascentist, contemporan cu Shakespeare). Ulterior a continuat să recite și-n propriile sale piese.

Probabil că numele său se scrie diferit?

Manuscrisele conservate ale operelor sale afișează variante diverse de scriere a numelui de familie. Și niciuna nu corespunde cu ”modelul” arhicunoscut. De fapt scriitorul își semna mereu altfel creațiile: Shappere, Shaxberd, Shakspe, Shakspeare, Shakp etc.

A contribuit la crearea limbii engleze?

În ciuda criticilor aduse de generații de studenți care nu i-au apreciat mult limbajul prea elaborat, a influențat direct limba engleză contemporană. Se pare că a fost primul care a scris în această limbă. Și chiar a inventat sute de cuvinte noi (amazement, generous, suspiscious, fashionable etc.).

Membrii familiei erau analfabeți?

Există motive să credem că William a rămas singurul din familie cu educație școlară. Cu foarte mare probabilitate, se pare că atât părinții, cât și copiii au fost analfabeți. Un lucru cert rămâne faptul că niciunii nu erau capabili să scrie și să citească.

A scris rolurile feminine pentru bărbați?

A gândit și scris rolurile feminine pentru a fi reprezentate de către bărbați. La vremea respectivă, se practica frecvent acest ”artificiu”. Explicația este simplă. Anume, femeilor renascentiste le era interzis să recite pe scenă sau / și în piese de teatru.

Dacă te-am convins să pornești în descoperirea literaturii engleze dezvăluindu-ți câteva curiozități despre Shakespeare, te așteptăm și cu alte chestiuțe interesante pe blogul CLSO!

Nu în ultimul rând, te așteptăm la Centrul de Limbi Străine, unde ai șansa să-ți completezi cunoștințele lingvistice!