O școală de vară cu gust de kinder, plină de năzdravani și de zâmbete ștrengare

Încă o dată, ne pregătim pentru școala de vară!

Vremea e capricioasă cum n-a fost de mult. Mai că nu te-aștepți ca ea, vacanța, să se-apropie. I-ai dus dorul.

Copiii, de asemenea. Dar sunt plini de capricii (tot ca vremea), unele explicabile, de înțeles, și plictisiți. Numai nu se văd scăpați de bănci rigide, de spinări rupte de ghiozdane, de profi ursuzi, de materii despre care nu-și doresc să afle nimic.

Nu se văd scăpați de atâta plictiseală concentrată într-o mână (bună) de materii și-ntr-un pumn de cadre didactice, multe mai plictisiți decât ei.

Nu se văd scăpați de școală. S-o tulească la joacă. Să se trezească la cât vor, să lenevească. Să hoinărerască, să se împrietenească. Să-și elibereze mintea, să se ușureze de preocupările temelor prea multe, prea greoaie, prea nefăcute.

Într-un cuvânt, pentru ca-s sătui de școală. De-a dreptu-i enervează. Iar mulți abia de-au făcut primii pași printre abecedare și potriviri de numere.

Școala de vară CLSO și ”portretul” profului perfect

Copilului tău îi e greu cu școala? Îl vezi că nu-i place nici într-o mie de ani…

Și e extrem, dar extrem de plictisit? Îl vezi mereu abătut, lipsit de energie. Se trezește fără plăcere, doar pentru a-ți face ție plăcere să ajungă la timp la cursuri.

Face totul mecanic, ca un roboțel înzestrat doar cu automatisme.

Nu are nici măcar prieteni? Cât despre pasiuni, talente, abilități… Nici vorbă să și le cultive. Nici nu știe că le are. Tu nici atât.

– Remedii anti-plictiseală aveți?

– Avem. Avem și cursuri de limbi străine, și școală de vară, și ateliere de creație. Toate pentru copii.

E abia un schimb de replici imaginar. Ipotetic, poate fi între un părinte (oarecare), și un prof mișto, nu oarecare, în cazul de față de la CLSO.

Un prof mișto (văzut prin ochii inocenți de copil, perceput cu suflețelele neexperimentate) e un prof mișto și atât. Dar nu pentru că vine în jeanși și ascultă rock. Nici pentru că urcă munții și merge la serviciu pe bicicletă, cu rucsac la purtător.

Sigur e mișto și de asta.

Dar în primul rând, e mișto pentru că explorează. Da, și munții. Însă mai ales, explorează mințile năzdrăvane ale puștilor. Le pătrunde strat după strat, se adaptează la ele și pune osul la formarea nectarului (cunoașterea) ce va îndulci apoi viețile de viitori adulți.

E unul atent la nevoile pruncilor înalți 1 m și un pic. E unul care caută și oferă soluții serioase, de treabă, pe placul, dar și-n interesul lor.

Nu e unul insensibil, imun la lamentelele micilor ucenici într-ale învățării. Nu e unul inflexibil cu materia, care doar urmează o programă strictă, fără să lase loc pentru variațiuni.

Nu-i așa că dorești un personaj similar în viața copilului tău?

Școala de vară CLSO – O mare de soluții antiplictiseală

Îți dorești pe cineva care să-i urmeze și să-i îndrume pașii corect, cinstit, cu bun simț, cu pasiune și elan? Care poate mai mult decât să pună plictiseala KO? Mai mult decât s-o lase lată, împietrită, pe caldarâmul din curtea școlii?

Știm ce vrei, am intuit din prima. Vrei (și este visul oricărui părinte) un prof, un învățător ce reușește să aprindă în materia cenușie dorința de cunoaștere, nu de cultură generală și-atât.

Când copiii nu se vor mai plictisi la școală vor prinde drag de ea. După același principiu, se vor îndrăgosti și de limbi străine.

La școala de vară CLSO ne punem serios pe treabă și pe găsit soluții. La noi, prichindeii vin cu drag și nerăbdare. Pentru că le place.

Adoră cărțile, băncuțele, orele care nu-s chiar așa de lungi și nici plicticoase. De fapt nu sunt deloc plicticoase și lungi.

Adoră să scrie, să învețe. Rețin cu ușurință cuvinte, reguli, metode. Pentru că la cursurile CLSO totul se petrece altfel.

Cursurile și activitățile sunt create și personalizate după chipul și asemănarea pruncilor. Totul e pentru nivelul lor de gândire, de interes. Așa încât îi captează și le trezește curiozitatea.

Secretul stă în metodele de predare adoptate.

Îi lăsăm să se joace, să experimenteze, să descopere singuri. Rezultatul e unul asigurat: ÎNVAȚĂ. Și o fac extrem de bine.

Vrei rezultate pentru copilul tău? Adu-l la școala de vară!