Aplicația Duolingo face parte din categoria aplicațiilor care merită un loc în telefonul sau tableta dumneavoastră. Aplicația este foarte utilă și totodată educativă. Deci, Duolingo combină plăcutul cu utilul. Aplicația se găsește gratuit în Google play și beneficiază în acest moment de nu mai puțin de 600 000 de recenzii pozitive.

Aplicația conține de la lecții de limba engleză, germană, franceză, spaniolă si multe altele, pentru începători cât și pentru cei mai avansați. Totodată cei care instalează aplicația se pot bucura de lipsa reclamelor, de profesionalism, de lipsa erorilor și a bug-urilor, de lipsa mesajelor enervante. Ea este compatibila cu mai mult de 90% dintre dispozitivele cu sistemul de operare Android si iPhone și nu necesită o conectare la internet pentru folosirea acesteia ci doar pentru descărcare.

Ea conține întrebări, teste și lecții. Testele constă în întrebări, traduceri din română în engleză, din engleză în română, teste de pronunție și de înțelegere a limbii.

Fiecare curs de limbă străină este împărțit pe mai multe lecții, care comprimă atât aspecte din gramatică, cât și vocabular. Poți să dai teste, să refaci unele lecții, să discuți cu alți utilizatori despre anumite cuvinte, etc.

Odată cu avansarea, utilizatorul primește și experiență, care îl ajută să crească și să observe dezvoltarea sa.

Aspecte pozitive:

  • Este GRATUIT; de altfel, cam aceasta este deviza lor: We believe everyone should have access to education of the highest quality – for free. (Credem că oricine ar trebuie să aibă acces la educație de cea mai mare calitate – gratuit).
  • Algoritmul folosit de ei pentru a te ajută să înveți este chiar folositor
  • Toate cursurile au incluse și pronunția, ceea ce nu numai că este foarte folositor, dar este și un aspect rar întâlnit printre alte metode gratuite.
  • Numărul mare de utilizatori, cu care poți comunica.
  • Interfața disponibilă într-o multitudine de limbi.
  • Cursuri complete și foarte bine structurate.
  • Calitatea concurează cu cea a cursurilor plătite
  • Se poate învăța foarte ușor; un studiu realizat pe adevărați studenți ai duolingo a relevat faptul că în numai 35 de ore se poate învăța o cantitate la fel de mare de informație ca în sute de ore de curs universitar.
  • Este distractiv. Culorile și formele folosite sugerează o atmosferă fericita, copilărească

 

Astfel, o aplicaţie vă poate ajuta să exersaţi şi să aprofundaţi cunoştinţele dobândite, într-un mod distractiv şi interactiv.