Covid 19 este, fără doar și poate, maladia care a oprit lumea în loc. La propriu. Nu temporal, ci spațial. În mai toate statele lumii, autoritățile au impus restricții pentru evitarea răspândirii virusului. Din motive de siguranță și sănătate publică, cei mai mulți dintre noi am ajuns să ne izolăm în case. Noi vă propunem să vă petreceți util perioada de carantină și vă provocăm să învățați o nouă limbă străină!

Carantina bate rutina!

Mulți dintre noi refuzăm să ieșim din zona noastră de confort din lipsă de timp sau din comoditate. În carantină, ai tot timpul din lume să înveți o limbă străină și să valorifici această pauză de la rutina cotidiană.

Cunoașterea unei limbi străine este utilă când vrei să călătorești în străinătate, ești în căutarea unui loc de muncă sau vrei să investești în dezvoltarea personală.

Gândește-te la multiplele avantaje pe care le ai dacă știi o limbă străină. O să ajungi la concluzia că merită să investești timp prețios în educația și evoluția ta. Vei găsi mai ușor un job, vei fi renunerat mai bine sau poate vei fi avansat pe un alt post la locul de muncă, vei putea să călătorești și să socializezi cu oameni de oriunde.

Limba franceză, de exemplu, este deseori numită şi limba dragostei, datorită muzicalității ei, prin urmare procesul de învățare nu este anevoios. Cu siguranță orice gurmand își dorește să deguste celebrele brânzeturi franțuzești, croissant-urile și dulciurule care-ți lasă gura apă. Este practic fereastra către deliciosul univers culinar franţuzesc.

Limba germană este asociată, de obicei, cu un post foarte bine plătit peste hotare, dar și cu locuri unice de vizitat. Berlin, München, Hamburg, Köln, Heidelberg sau Frankfurt sunt cele mai populare destinații turistice din Germania. Peste 20 milioane de turişti din toată lumea ajung aici, anual, pentru multitudinea de evenimente culturale care se desfășoară pe tot parcursul anului: festivaluri de film, muzică, teatru și concerte. Germania are peste 6.700 de muzee, cu peste 15 milioane de vizitatori anual, 500 de teatre, peste 200 de evenimente de moda şi lifestyle şi 44 de monumente în patrimoniul mondial UNESCO.

În schimb, limba rusă în CV va fi un avantaj chiar și pentru posturile care nu solicită această limbă. Majoritatea o consideră dificil de învățat, prin urmare va fi un plus în competiția pentru un loc de muncă.

Cercetările științifice au stabilit, de-a lungul timpului, că învățarea limbilor străine are efecte deosebite în dezvoltarea creierului, păstrarea memoriei și creșterea atenției. Obiceiul de a memora cuvinte străine, exercițiile de pronunție într-o altă fonetică decât cea cunoscută ne pot permite să menținem o minte limpede la varste înaintate și să protejăm creierul de degradarea intelectuală. Învățarea mai multor limbi străine prezintă avantaje certe.

În plus, nu ai nevoie de o avere pentru a învăța o limbă străină. Alege un curs care să aibă un preț accesibil financiar pentru tine, dar trebuie neapărat să fie unul profesionist. Dacă tot dai bani, să te alegi cu ceva! Trebuie să investești în tine pentru a profita de avantaje mai târziu.

Centrul de Limbi Straine Oradea te poate ajuta să înveți repede și usor să vorbești: germană, engleză, franceză, italiană, română, japoneză, polonă, maghiară, rusă sau, la cerere, oricare altă limbă.

Cursurile noastre sunt pentru începători, intermediari, avansați și sunt adresate atât copiilor, cât și adulților. Sunt concepute după codul european comun de referință pentru a dezvolta toate cele patru deprinderi esențiale: scris, citit, ascultat și vorbit. Orele se pot desfășura în mai multe variante: curs pentru un grup de minim 6 persoane, 3, 4 sau 5 persoane, în tandem sau individual. În perioada de carantină, ne adaptăm!

Cursuri on-line, la tine acasă!

CLSO este prima școală de limbi străine din Oradea cu predare online, toate cursurile noastre fiind disponibile și pe internet. Dacă tot ești izolat la domiciliu, intră on-line pe www.clso.ro și află mai multe informații despre cursurile noastre. Ai nevoie doar de conexiune la internet și… deschidere pentru învățarea unei limbi străine. Din confortul casei tale, poți să îți lărgești orizontul cunoașterii și să pui preț pe dezvoltarea ta personală!