Cel mai nou proiect realizat de Centrul de limbi străine Oradea se numește Poveștim la Cărturești, în parteneriat cu cea mai mare librărie din România. Curiozitatea este superputerea copiilor, așa că împreună am creat un tărâm de poveste, unde micii exploratori au șansa de a învăța, prin joacă, engleză și germană. În prima și ultima duminică a fiecărei luni, ne întâlnim la Cărturești la atelierele bilingve de storytelling și craft, unde prichindeii vor avea parte de activități de creație, vor descoperi lucruri noi și se vor distra.

Ce înseamnă storytelling?

Storytelling-ul presupune citirea poveștilor cu voce tare, într-un mod creativ și interactiv, care să-i implice pe cei mici să își folosească imaginația, mimica, gesturile, intonația. Prin această activitate, copiii își îmbunătățesc atenția și capacitatea de concentrare, își dezvoltă aptitudinile de comunicare și exprimare, își îmbogățesc bagajul de cunoștințe și ingeniozitatea.

Cum a luat naștere Poveștim la Cărturești!?

Centrul de Limbi Străine Oradea organizează Atelierele Clever Kids, primele ateliere bilingve din Oradea. https://clso.ro/cursuri-copii/ Copiii participă la trei ateliere de educație nonformală, unde învață prin joacă două limbi străine în paralel, engleză și germană: Micii jurnaliști (în limba română), învățăm cum să pronunțăm corect cuvintele, facem exerciții de dicție și apoi deprindem abilități de a vorbi în public sau chiar la televizor, ne dezvoltăm abilitățile de relaționare; Mânuțe sprintene (în limbile engleză și germană), învățăm să creăm singuri propriile jucării, să modelăm obiecte personalizate și ne exersăm dexteritatea și imaginația; Atelier de conversație bilingv (în limbile engleză și germană), ascultăm cântecele, citim povești, facem înconjurul lumii pentru a învăța limba engleză/germană, prin activități interactive.

Poveștim la Cărturești a luat naștere la inițiativa reprezentanților librăriei, care ne-au propus să ne diversificăm activitatea în afara centrului nostru. Ideea de a realiza un atelier de storytelling la Cărturești a fost o provocare pe care am acceptat-o cu entuziasm din dorința de a evolua și de a ne depăși limitele.

Scopul acestor ateliere este comprimat în titlul lor: poveștile îi inițiază pe micuți în tainele lumii, pe care le descoperă citind. Timp de o oră, copiii cu vârsta de minim cinci anișori ascultă cu atenție o poveste, privesc curioși ilustrațiile și își creează apoi propriul scenariu. Fiecare întâlnire va avea o tematică, iar micuții vor plăsmui crafturi cu propriile mânuțe în armonie cu povestea alesă.

Prima întâlnire la Cărturești

La primul nostru atelier Poveștim la Cărturești am citit cartea „Micul Prinț ˮ, scrisă de autoarele Agnès de Lestarde și Valeria Docampo. Autoarea franceză și ilustratoarea de origine argentiniană reinterpretează capodopera lui Antoine de Saint-Exupéry într-un stil unic, care i-a fascinat pe micuți, le-a stârnit curiozitatea și le-a dezvoltat imaginația. Prichindeii au creat propriile scenarii pe baza ilustrațiilor, au aflat cuvinte noi, și-au dezvoltat vocabularul. Dincolo de partea didactică, au învățat ce înseamnă prietenia și cum să își exprime cu ușurință emoțiile.

https://www.facebook.com/events/361778184704894/

https://carturesti.ro/librarii

Clever Kids, ne vedem și la Cărturești!

Atelierele Clever Kids se desfășoară sâmbetele la Centrul de Limbi Străine Oradea, iar ateliere de storytelling la Cărturești în prima și ultima duminică a lunii.

Vă așteptăm cu zâmbete molipsitoare și povești fermecătoare.