Încă mai crezi că e necesar să locuiești în străinătate ca să înveți o limbă? Pot fi îndeajuns cursurile de limbi străine online ca să ți se descâlcească limba și să te pui pe conversat? E musai să te întorci la sălile de clasă și să-ți tocești coatele pe băncile lustruite?

Cum răspunzi?

De parcă ar putea cineva afirma sau nega clar și răspicat cu DA ori Nu (după caz)…

Orele de la școală te salvează… dar nu mereu…

Cel mai bun exemplu că orele de la școală (din sistemul de învățământ tradițional) oferă salvarea, rămâne engleza. A fost și va fi cea mai populară dintre toate.

Probabil că nu există structură din învățământul românesc în care să nu fie predată deja din clasele primare sau de la gimnaziu. Tot ce învață copiii e suficient să se descurce chiar după ani și ani, fără să aibă nevoie de călătorii prin țări cu engleza în circulație.

Ce se întâmplă însă cu ”neinspirații” care la vremea ”școlăriei” nu au manifestat interese vizavi de disciplinele umaniste? Dar cu cei mai ”trecuți” (care au absolvit cu secole înainte), nu foarte norocoși să aibă ore de engleză (sau de alte limbi) în programele școlare?

Ce se întâmplă cu cine a încheiat socotelile cu profesorii și cu sistemul educațional, intrând în câmpul muncii? Cu toți acei oameni care nu mai au timp să învețe sau nu cred că după ani de pauză se mai prinde de ei vreo noțiune?

Mai au ei oare șansa să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile lingvistice?

Sau ce te faci chiar TU dacă, la rândul tău, ai lăsat trenul să-ți scape?

Limbi străine online, o cale să-ți atingi mai iute obiectivul

Măcar o dată-n viață, posibil că te-ai lovit de această chestiune a poligloției (cunoașterea mai multor limbi). Și măcar o dată, ai regretat că nu te-ai străduit mai tare cât erai la școală.

Privind în urmă ce-ai omis, acum știi că ai fi depășit barierele lingvistice de care se lovesc începătorii și neinițiații.

În cazul unora (sârguincioși și norocoși), probabil că lucrurile-s simple, spre deosebire de cei prea indiferenți, prea comozi sau prea ocupați să ajungă la orele de limbi străine (și la orice alte cursuri).

Vorbind din experiențele personale, treptat, oamenii își dau seama că studiul e mai puțin complicat decât pare.

Contactul direct cu limba ajută, nu glumă. Deoarece îmbunătățește ”flow-ul” și lărgește vocabularul. Dar cu atâtea mijloace la îndemână, eventualele călătorii sunt cele de plăcere, nu neapărat cu scopul de a învăța.

Totuși, cu deplasări peste hotare sau fără ele, o temelie, un punct de la care să pornești și câteva ore lingvistice sunt mereu binevenite.

Cursuri online CLSO, antidotul lipsei de timp și comodității

Cum să nu te întrebi la ce folos cursurile de limbi online? Tocmai pentru că e vorba despre metode foarte abordabile de studiu când nu ai timp, nu ai chef ori nu poți să te deplasezi de-acasă / de la serviciu.

Reprezintă o alternativa accesibilă fără să te stoarcă de bani, fără să depinzi de evadări prin străinătăți. Funcționează în orice condiții și la orice vârstă, drept pentru care nu eziți să le propui și altora.

Dacă te interesează engleza și germana, centrul CLSO te așteaptă pe toată durata verii (și după) cu limbi străine online! Doar înscrie-te și împreună vom stabili cel mai avantajos program pentru tine!