+40 745 900 225 contact@clso.ro

La vie en rose!

La vie en rose!

Franța este cea mai vizitată țară de pe glob. Anual Hexagonul primește aproximativ 80 de milioane de turiști din întreaga lume, iar acum ai posibilitatea să o descoperi și tu. Vino la Centrul de Limbi Străine și învață ușor limba lui Voltaire pentru o călătorie culturală profundă!

De ce să învăț limba franceză?

Limba franceză este una dintre cele mai răspândite din lume. Este vorbită de aproximativ 150 de milioane de nativi şi încă aproape 200 de milioane de oameni o folosesc ca limbă secundară. De asemenea, peste 200 de milioane de oameni o învaţă ca şi limbă străină. Este predată în şcolile fiecărei ţări din lume.

Cunoaşterea limbii franceze te poate ajuta să obții o bursă de studiu într-una din universităţile din Franţa, care sunt printre cele mai bune din Uniunea Europeană şi din lume. De asemenea, multe alte universităţi de top au ca cerinţa de admitere cunoaşterea a cel puţin două limbi străine.

Franceza în CV oferă cu siguranță un avantaj pe piața forței de muncă atât la noi, dar mai ales în străinătate.

Limba franceză este deseori numită şi limba dragostei, datorită muzicalității ei, prin urmare procesul de învățare nu este anevoios.

Cu siguranță orice gurmand își dorește să deguste celebrele brânzeturi franțuzești, croissant-urile și dulciurule care-ți lasă gura apă. Limba franceză este o fereastră către deliciosul univers culinar franţuzesc.

Multe capodopere literare au fost scrise în limba franceză. Acestea pot fi apreciate la un alt nivel atunci când sunt citite în limba lor originală. Printre ele se numără: Mizerabilii lui Victor Hugo, Madame Bovary de Gustave Flaubert, Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, precum şi lucrările marilor filosofi Decartes și Voltaire. Altfel vei simți și cântecele lui Édith Piaf dacă știi limba sau vei înțelege celebrele citate ale lui Coco Chanel.

Franţa este destinaţia turistică numarul unu în lume. Parisul profită cel mai mult – oraşul concentrează 30% din turismul din Franţa. Aproape 25.000 de oameni vizitează zilnic Tour Eiffel. Canada, Elveţia, Africa, Monaco sunt printre alte destinaţii de care te vei bucura mai mult cunoscând măcar puţină franceză.

În plus, limba franceză este a treia limbă folosită pe Internet. Una dintre cele mai eficiente metode de a îţi lărgi orizontul cultural şi de a întelege tradiţiile şi mentalităţile unui popor este de a-i studia limba.

Expresii franțuzești celebre

Cochetăria și optimismul franțuzesc se regăsesc în primul rând în vocabularul lor și apoi în stilul de viață și modă. Expresii precum La vie est belle – Viața este frumoasă, La vie en rose – Viața în roz sau Joie de vivre – Bucuria de a trăi sunt cunoscute în întreaga lume.

Limba franceză la CLSO

Limba franceză este o limbă bogată în vocabular, care oferă posibilități multiple de a te juca cu cuvinte, de a înțelege semnificația lor și de a le folosi diferit în propoziții. Este o limbă muzicală, iar stăpânirea este o adevărată plăcere.

Profesorii de la Centrul de Limbi Străine Oradea au conceput un curs de franceza structurat pe șapte module pentru un proces de învățare eficient și complex. Fiecare modul durează între două și șapte luni și cuprinde 30, 60, 75, 95, 120, 150, 180 de ore, în funcție de nivelul pe care dorești să îl deprinzi. Cursul poate să fie individual, în tandem sau în grup.

Este important de știut că susținem cursuri online și offline. Distanța nu este un impediment dacă ești hotărât să înveți franceza. Oferim meditații chiar și pe Skype.

Selectează limba: