Odată cu pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume, economia a fost afectată la nivel global și milioane de oameni din diferite țări au intrat în șomaj sau chiar și-au pierdut locurile de muncă. Piața muncii din România a fost, de asemena, lovită grav, iar cifrele oficiale sunt alarmante. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat public că 1,5 milioane de români au primit şomaj tehnic în urma crizei provocate de noul coronavirus, iar Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut plăţi în valoare totală de 2,5 miliarde de lei. Dincolo de informațiile privind şomajul tehnic, datele statistice arată că economia traveresează cea mai dură perioadă pentru angajaţi din 2009 încoace: 400.000 de locuri de muncă au fost şterse din economie în numai 67 de zile, potrivit Ziarului Financiar.

În acest context economic și social instabil, când angajatorii reduc personalul la minimum, mulți dintre noi ne gândim că am putea să ne pierdem oricând locul de muncă dacă nu demonstrăm că suntem printre puținii angajați indispensabili. Cunoașterea unei limbi străine reprezintă o condiție esențială pentru a putea obtine un job bine plătit și este un atu în plus față de alt candidat. Cu cât cunoaștem mai bine una sau mai multe limbi străine, cu atât șansele de a fi mai bine cotat sunt mai mari.

Limbi stăine pentru job-uri on-line

Fie că ai nevoie de un nou loc de muncă, îți dorești să găsești un loc de muncă mai bine plătit sau vrei să îți rotunjești veniturile, ar fi bine să știi o limbă străină. Cu cât o stăpânești mai bine, cu atât crești performanța la serviciu și, implicit, salariul.

Multe job-uri s-au mutat în această perioadă de carantină în mediul on-line, iar comunicarea este mult mai rapidă, ușoară și… poliglotă. Engleza este o conditie eliminatorie la angajare, mai ales in cadrul companiilor multinationale, unde comunicarea cu colegii din celelalte tari se face in engleză. Asadar, cu toate ca este cea mai răspândită limbă străină, continua să fie si cea mai căutată. Germania, în schimb, are cea mai puternică economie din Europa, așa că angajatorii nemți sunt în permanentă căutare de recruți. Franceza și spaniola sunt limbile oficiale ale multor organizații internaționale și printre cele mai utilizate limbi de pe internet.

Cursuri de limbi străine on-line la CLSO

Ne-am adaptat de nevoie acestei perioade bizare și am respectat restricțiile impuse de autorități pentru siguranța noastră, a tuturor. Tocmai de aceea, de la mijlocul lunii martie, cursurile noastre de limbi străine se desfășoară exclusiv on-line. Profesorii noștri predau cursurile pe internet, iar principalul avantaj al tehnologiei este că poți să înveți de oriunde, fără să mai fii nevoit să vii la sediul nostru din Oradea. Cursurile pe internet îți oferă această mobilitate. Poți să le accesezi cu ușurință, nici măcar nu îți trebuie calculator pentru că sunt adaptabile la telefonul mobil smart. În plus, economisești timpul și banii alocați pentru transport. Printre cursanții noștri se numără, de altfel, români stabiliți în străinătate sau străini care au legături de afaceri cu țara noastră și vor să învețe românește.

https://clso.ro/cursuri-limbi-straine/