În zilele noastre limbi precum engleza și germana sunt tot mai solicitate. Nu degeaba continuă să răsară fel și fel de structuri în care se predau cursuri limbi străine pentru cei mici, dar și pentru cei mari, pentru începători, dar și pentru avansați.

Și nu este vorba despre instituții tradiționale precum cele din sistemul național de învățământ.

La CLSO, găsești cursuri limbi străine acreditate 

Multe școli și centre unde se predă engleza și germana, de exemplu, sunt tentante nu doar prin rezultatele promise, ci și prin tarifele cel puțin la fel de atractive.

Însă ce nu știu mulți atunci când caută cursuri limbi străine este că nu toate unitățile oferă garanții gen recunoașterea examenelor în afara țării.

Pe scurt, dacă nu te adresezi cui și unde trebuie, te obosești degeaba, mai ales dacă la originea inițiativei se află un motiv educațional sau profesional. Însă parcă nu-ți pică tocmai bine nici dacă o faci doar pentru tine.

Din fericire pentru cine se orientează spre CLSO, aici, examenele de limbi străine pot trece orice probă de certificare. Pentru că la finalizarea unui modul, participanții, așa-zișii elevi și studenți primesc drept răsplată pentru eforturile depuse câte un certificat.

Documentația este acreditată, diploma de studiu fiind recunoscută pe plan internațional. Practic, pe fiecare certificat apar menționate:

  • Tipul cursului, precum și durata;
  • Calificativul atribuit de către profesor.

Examene de engleză și germană susținute la CLSO

La sediul CLSO din strada Primăriei, cursanții au posibilitatea să încheie lecțiile cu un examen în adevăratul sens al cuvântului, care le dovedește valabilitatea.

Pentru cine urmează ore de limba engleză este vorba despre examenul Cambridge, iar în cazul participanților la lecții de germană, despre ÖSD.

Ce este examenul Cambridge English? 

Examenul Cambridge, cunoscut și cu denumirea de Cambridge ESOLEnglish for Speakers of Other Languages, a fost rebotezat devenind Cambridge English Language Assessment.

Un clasic prin excelență, constituie cel mai de seamă instrument disponibil în vederea obținerii unei ”dovezi” (certificat) recunoscute la nivel mondial în legătură cu propriile cunoștințe de limba engleză.

În prezent este considerat și cel mai prestigios dintre examenele de engleză, fiind acceptat în zeci de mii de instituții publice, școli, universități și companii de pe toate continentele. Spre deosebire de alte soluții, atestatul este unicul dobândit pe viață, având o durată cu o valabilitate indeterminată.

De asemenea, pe lângă recunoașterea universală, este poate singurul care garantează în proporții de 100 % posesia unor cunoștințe lingvistice ce permit o comunicare liberă, dar la cel mai înalt nivel.

Ce este examenul ÖSD germană? 

În mod similar limbii vorbite de Shakespeare, a doua cea mai vorbită pe Glob (este precedată de mandarină), cunoștințele de germană se pot verifica prin examenele ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom DEUTSCHDiploma Austriacă de Cunoaștere a Limbii Germane).

Certificatele ÖSD facilitează accesul la numeroase universități din țări vorbitoare de germană (Germania, Austria și Elveția). Totodată, rămân valabile și pe plan internațional, în vederea confirmării nivelului lingvistic în viața profesională.

Atestatele dovedesc competențele lingvistice la nivel de înțelegere, vorbire și scriere în limba germană. Realmente, le garantează cursanților atingerea unui stadiu la care dispun de toate abilitățile comunicării în viața de zi cu zi.

Pe scurt, există motive întemeiate să se convingă de ajutorul real oferit pentru înmulțirea oportunităților de studiu, de călătorie sau de carieră în zone ale lumii cu ”predispoziție” spre limba lui Goethe.

Vino la Centrul de Limbi Straine Oradea și înscrie-te la unul dintre cele 2 cursuri limbi străine cu examene recunoscute oriunde în lume! Fă-o cât mai rapid și vei beneficia de reduceri substanțiale din prețul inițial!