Învățarea unei limbi străine reprezintă, dincolo de o provocare personală, o oportunitate excelentă de dezvoltare personală și profesională. Fie că te-ai hotărât să îți îmbunătățești cunoștințele actuale de limba engleză, fie că îți dorești să vorbești limba artei și a operei – limba italiană, sau pur și simplu, ai o afinitate pentru limba germană, studierea unei limbi străine va contribui semnificativ la starea ta de bine, la îmbunătățirea activității creierului tău și la experiențele tale culturale viitoare.

Probabil că unul din motivele care te-au determinat până acum să amâni începerea unui curs de limba engleză, franceză sau germană, este timpul limitat de care dispui. De aceea, pentru tine, există și opțiunea de cursuri de limbi străine ONLINE.

Această alternativă de a învăța una sau mai multe limbi străine online, îți permite să accesezi modulele de curs direct din confortul casei sau al propriului birou, fiind o variantă eficientă de studiu, pe măsura obiectivelor tale personale!

Creșterea rolului tehnologiei în domeniul educațional a transformat modul în care oamenii învață și accesează diverse programe educaționale. Acest lucru este valabil în special pentru domeniul limbilor străine, domeniu în care numeroasele tool-uri disponibile acum, oferă posibilitatea de a învăța o limbă străină și celor care, în trecut, nu aveau mijloacele necesare pentru acest tip de studiu.

Totodată, tehnologia conferă procesului de predare/învățare a unei limbi străine, un caracter mai personal. Cei care optează pentru cursuri de limbi străine online vor beneficia de programe de predare adaptate propriilor nevoie educaționale, fie că este vorba de necesitățile determinate de vârsta medie a grupului de studiu, sau de planuri individuale de călătorie sau business.

Pintre avantajele cursurilor online de limbi străine, enumerăm:

  • Online, ai libera opțiune de a decide dacă dorești (și)contact vizual cu profesorul de limbă străină sau nu. Dacă nu îți place idee de a te expune vizual în etapa de început a cursului sau pur și simplu, ai o zi mai proastă în care nu dorești contact vizual cu profesorul tău de limbă străină, ai opțiunea de a nu porni camera web, doar microfonul. Este o metodă utilizată cu succes în special de persoanele timide sau introvertite.
  • Calculatorul, biroul sau camera ta, fac parte din mediul tău familiar, lucru care poate ajuta considerabil în procesul de asimilare a unei limbi străine, deoarece este astfel eliminat factorul perturbator dat de lipsa de confort.
  • Nu mai ai scuze! Dacă afară plouă, dacă rețeaua de mijloace de transport în comun este în plină grevă sau animalul tău de companie nu are cu cine să petreacă 2 ore în timp ce tu ești plecat la curs,  toate acestea reprezintă motive mai mult sau mai puțin obiective, care te pot determina să amâni sau să renunți la una sau mai multe ore de curs de limbă străină. Însă, dacă studiezi o limbă străină online, singurul factor care își poate periclita ora este căderea interenetului.
  • În timpul unui curs de limbă străină online, poți să ai deschise unul sau mai multe taburi de dicționar sau translator în browser. Acest lucru te va ajuta să treci peste blocaje și să menții fluiditatea conversației, fără a-ți întrerupe profesorul. La sfârșitul sesiunii sau într-o mică pauză, poți reveni, împreună cu profesorul tău, asupra aspectelor care ți-au creat scurte blocaje în conversație.
  • Poți înregistra ora de curs online, folosind diverse programe disponibile chiar by default. Astfel, vei putea ulterior să revezi înregistrările pentru a vedea care îți sunt punctele forte și care sunt aspectele pe care trebuie să le mai exersezi. Totodată, înregistrările reprezintă un boost excelent de încredere, deoarece cu ajutorul lor vei vedea cât de mult progresezi de la o sesiune de curs online la alta.

Experții în domeniu susțin că tehnologia nu ne oferă doar personalizare, dar și încuajează utilizatorii în a adopta o atitudine proactivă în procesul de învățare. Cursantul este astfel mai implicat și mai responsabil în propriul proces educațional.

Fie că vei alege să înveți o limbă străină prin metoda tradițională, în sala de curs, fie că vei opta pentru un curs de limbă străină online, este de importanță crucială să comunici deschis cu profesorul tău, să îl informezi asupra aspectelor pe care vrei să le aprofundezi în timpul sesiunilor de curs și să îți faci cunoscute așteptările.

La CLSO te așteaptă o echipă de profesori de limba germană, engleză, franceză, italiană, maghiară și japoneză, atât pentru cursuri ONLINE cât și OFFLINE. Totodată, la CLSO îți poți testa nivelul cunoștintelor de limbi străine pentru a alege modulul de curs care ți se potrivește: începător, mediu, avansat.


Echipa CLSO

Tel: 0745.900.225

Email: curslimbastraina@gmail.com

Oradea, Str. Primăriei Nr. 54

www.clso.ro I Facebook.com/curslimbastraina