Limba germană, franceză, spaniolă, japoneză? Ce variațiuni lingvistice pot face diferența în viața profesională? Ce opțiuni îți lipsesc din CV?

Vorbirea limbii engleze a devenit aproape o competență obligatorie, pe care toți candidații la un job trebuie s-o dețină. În linii mari, nu există anunț care să n-o menționeze printre cerințe. Iar mulți angajatori solicită și cunoștințe lingvistice suplimentare.

Dar ce limbi au mare căutare pe lângă engleză?

Limba germană

Germania reprezintă o potență economică importantă pentru UE. Potrivit surselor, se află în topul listei cu parteneri economici europeni ai României. Iar cunoașterii limbii vorbite pe teritoriul acestei țări deschide numeroase uși din punct de vedere profesional.

Limba germană este la mare căutare în sectoare precum finanțe, bănci, auto sau inginerie. Se vorbește în Austria, Elveția, Belgia, Luxemburg sau la granița nordică a Italiei. În plus, există comunități importante de minorități germane în Cehia, Slovacia și Polonia.

Limba franceză

Chiar dacă unii tind s-o creada, nu este o limbă ieșită din tendințe, dimpotrivă. Împreună cu limba engleză, franceza se bucură de cea mai mare răspândire de-a lungul și de-a latul continentelor, din Canada, până în Haiti, din Maroc, până în Madagascar.

Pentru a urma o carieră diplomatică sau pentru un job în Africa, limba franceză este fundamentală. De asemenea, nu uita că alături de italiană, este considerată mijlocul ideal de comunicare în tot ce are legătură cu moda și luxul.

Limba spaniolă

Spaniola devine o altă opțiune pentru completarea CV-ului. Cine o cunoaște își lărgește șansele la o carieră în special în comerț și turism sau dacă se are în vedere transferul într-o zonă / comunitate majoritar hispanică.

Cu circa o jumătate de miliard de vorbitori în lume, se află în top 3 cele mai vorbite. O întrec doar chineza și engleza. Este nu doar una dintre cele 24 de limbi ale UE, ci și limba oficială sau națională în peste 20 de țări, majoritatea din America Latină.

Limba japoneză

Japoneza, o limbă creolă vorbită de peste 130 de milionae de persoane, este frecvent folosită și-n comunitățile nipone din Hawaii sau Brazilia. Cunoscând-o, se poate obține mai ușor un job în sectoare cum ar fi videogames și robotică.

Numeroase companii europene necesită întreprinderea de negocieri și consolidarea relațiilor cu omonime nipone. Japonia nu este doar una dintre țările cele mai avansate din punct de vedere al tehnologiei, ci și unul dintre principalii exportatori mondiali de produse electronice și de IT.

Limba arabă

Printre limbile la mare căutare pe piața muncii se află și araba, de mulți considerată un posibil instrument de comunicare pentru viitor. Vorbim despre o varietate prezentă în mod oficial în peste 20 de țări din Orientul Mijlociu.

Aceasta devine o limbă importantă de știut pentru îmbunătățirea relațiilor cu popoarele islamice. Cunoscătorii de arabă au mai multe oportunități să ocupe un job în sectoare precum jurnalism, turism, traduceri și interpretariat sau inginerie.

Reține!

Stăpânirea unei limbi străine, chiar a două, condiționează din ce în ce mai mult șansele de carieră. Numeroase companii, din variate domenii, numără printre cerințe comunicarea într-unul dintre graiurile de circulație internațională.

Înscrie-te la unul dintre cursurile de limba germană, engleză, italiană, franceză, spaniolă sau de limba japoneză susținute în cadrul CLSO și viața ta profesională se va transforma favorabil!