8 Motive să faci cadou un curs de limbi străine

Ai oare nevoie de motive să dăruiești cuiva drag un curs de limbi străine?

Dacă DA, stai cu ochii pe postare.

Dacă NU, stai tot cu ochii pe postare. S-ar putea să găsești răspunsuri la întrebări pe care nici nu le visai.

Și, în curând, vor da peste tine mai multe ocazii: Valentine’s Day, Dragobete, Mărțișor, 8 martie.

De ce să faci cadou un curs de limbi străine?

Dacă ai pornit la ”vânătoare” de motive, iată de ce să te oprești la un curs:

#1: Ajută în călătorii

Limbile de circulație internațională au extraordinara capacitate să reducă barierele lingvistice. Cunoscând mai multe, cu precădere cine învață engleza, nu mai trebuie să se preocupe pe ce tărâmuri va ateriza.

#2: E pentru toate vârstele

Probabil că până acum nu ți-ai imaginat cât de simplă este ideea. Și de utilă totodată. În special pentru că un curs de limbi străine este un cadou fără vârstă. Merge la copii, la adolescenți, la adulți și chiar la varstnici.

#3: Deschide mințile

Când te apropii de un idiom, descoperi și poporul din saptele său. Descoperi parte din istorie, din cultură, din tradiții. În timpul studiului, oamenii străbat cu mintea, adeseori și cu pasul, granițele fizice și virtuale ce-i despart unii de alții.

#4: Antrenează creierul

Abilitatea de a vorbi măcar 2 limbi străine vine în sprijinul materiei cenușie. Simplul fapt de a controla simultan mai multe limbi, efectuând traduceri, vorbind corect din punct de vedere gramatical și lexical menține antrenată activitatea cerebrală.

#5: Poate fi relaxant

Cu toate instrumente la care recurg profesorii, cu toate mijloacele disponibile, actul de învățare propriu-zis nu mai seamănă cu vechile lecții monotone, plictisitoare, stresante, greu de reținut. Acum, studierea poate fi sinonimă cu relaxarea.

#6: Crește siguranța de sine

Necunoscutul poate da naștere frustrărilor. Așa și o limbă nouă. Însă pe măsură ce avansezi ca nivel de studiu, ce-i pătrunzi mecanismul (reguli, cuvinte), totul devine mai ușor. Vei simți satisfacție în fața oportunităților, nicidecum nesiguranță.

#7: Nu are pereche

Ți-ai fi putut vreodată imagina să primești în dar un curs de limbi străine? Sau să-l oferi cuiva apropiat? Ideea ar putea fi genială. Chiar e! Mai ales când ești în pană de idei grozave și vrei să propui cadouri utile, fără pereche, nu doar frumoase.

#8: Poate fi cool și sexy

Surprinzător ori nu, persoanele care vorbesc alte limbi sunt percepute ca personalități extrem de sexy și de cool. Confirmarea vine și din partea unor agenții matrimoniale, care recunosc că poligloții au mai multe șanse să înceapă o relație.

Îți plac ideile noastre?

Ne place să facem cadouri chiar mai mult decât să le primim. Uneori nu e nevoie de motive sau de ocazii. O facem pur și simplu. Poate pentru satisfacția de a trezi zâmbete în inimi. Poate pentru mulțumirea de a lumina priviri.

De regulă, oamenii dăruiesc chestiuțe mai palpabile (haine, parfumuri, cărți, flori, dulciuri). Pe câți însă îi duce mintea spre cursuri de limbi?

Dacă le consideri o posibilitate cu prilejul Zilei Îndrăgostiților sau a altor evenimente, te așteptăm la Centrul de Limbi Străine Oradea. Poți alege unul dintre cursurile noastre pentru un apropiat sau pentru tine.

În caz că ”destinatarul” este mai departe, dar consideri că merită să-l suprinzi, avem și cursuri online. Ce crezi că ar merge? Limba engleză sau limba germană?