Alegerea cursului de engleză potrivit nu este deloc ușoară.

Majoritatea materialelor gratuite disponibile online au o calitate îndoielnica. De cele mai multe ori, te fac atât mai confuz cât și mai depășit de situație decât erai înainte.

Mai mult, o bună parte dintre cursuri predau limba engleză în mod greșit. Ajungi să pierzi timp și bani pe exerciții de limbaj inutile, care nu îți aduc rezultate. Iar în cele din urma, confuzia și lipsa de încredere își spun cuvântul.

Noi îți prezentăm 8 aspecte de care să ții cont atunci când alegi un curs online de limbă engleză!

1. Profesori calificați și cu experiență

Competența profesorilor este o componentă foarte importantă în orice curs! Profesorii care nu au cunoștințe și abilități pentru a preda eficient limba engleza te pot face și mai confuz. De aici până la pierderea încrederii și a motivației este doar un pas. De fapt, principalul motiv pentru care studenții renunță la cursurile de engleză este că nu rezonează cu profesorul lor.

Predarea unei limbi ține foarte mult de abilitățile profesorului și necesită cunoștințe de gramatică și lingvistică în aceeași măsură în care necesită și strategii de comunicare. La urma urmei, învățăm o limbă cu scopul de a comunica.

Este important ca profesorii să aibă un portofoliu impunător în domeniul predării, cu ani de experiență și o calificare didactică validă, cum ar fi TESOL (Teaching English for Speakers of Other Languages, tr. Predarea limbii engleză pentru vorbitorii de alte limbi).

2. Testimoniale

O altă modalitate bună de a evalua calitatea unui curs este pe baza recenziilor venite de la studenții care l-au absolvit. Acestea îți pot oferi informații importante, care nu sunt vizibile pe site sau pe rețelele sociale.

Poți găsi aceste recenzii pe Google. Când le consulți, asigură-te că te uiți atât la media numărului de stele, cât și la media numărului de testimoniale oferite. Cu cât este mai mare numărul de testimoniale, cu atât informațiile sunt mai fiabile. De asemenea, observă și modul în care reprezentanții cursului răspund recenziilor. Acest lucru te va ajuta să înțelegi cât de implicați sunt în interacțiunea cu cursanților și îmbunătățirea experienței pe care le-o oferă.

3. Mediu de învățare

Acesta joacă un rol foarte important în procesul de învățare. Un mediu de învățare prielnic îi face pe cursanți să se simtă bineveniți și îi încurajează să se exprime.

Este important să se acorde atenție acusticii și luminii naturale din sălile de studiu. Într-un mediu de studiu primitor, te vei simți mult mai bine, iar acest lucru va facilita procesul de învățare.

Același lucru este valabil și pentru învățarea online. Un mediu prielnic poate fi posibil prin utilizarea celei mai noi tehnologii și materiale de învățare interactive.

Este important, totodată, ca profesorii să aibă o iluminare bună și un fundal clar, dar și să fie dornici să prezinte materiale de interes pentru cursanți. Profesorii joacă un rol crucial în crearea unui mediu de învățare pozitiv.

4. Relația cu clienții

Buna relaționare cu personalul implicat în organizarea și furnizarea unui curs este adesea, un bun indicator al tipului de experiență de învățare pe care o vei avea. Relația pe care o dezvolți cu personalul îți oferă o imagine despre întreaga organizație.

Ideal ar fi ca personalul să fie receptiv și implicat. De asemenea, ar trebui să cunoască tipul de cursuri oferite. Dacă îți este de ajutor, cu siguranță, îți va fi și pe viitor în orice problemă întâmpini la curs.

Vrei să înveți limba engleză?

5. Calitatea materialelor

Materialele sunt o parte integrantă a experienței de învățare. Acestea pot include cărți, caiete de exerciții, conținut audio-video și alte materiale menite să faciliteze învățarea.

Prin urmare, trebuie să fie bine scrise și să te ghideze corect. Asigură-te că materialele folosite sunt de la edituri de renume, precum Cambridge University Press, Oxford University Press, Macmillan, Pearson Longman.

6. Metodologie

Metodologia folosită de o școală joacă un rol important la învățarea studentului. Atunci când alegi un curs de limba engleză, asigură-te că apelează la o metodologie de predare comunicativă și interactivă. Scopul învățării unei limbi este de a comunica cu alți oameni, așa că trebuie să înveți să comunici cu încredere și fluență.

Cursurile bune se concentrează pe dezvoltarea abilităților tale. Mulți studenți au deja cunoștințe de limba engleză la un nivel pasiv. Știu să citească destul de ușor și înțeleg limba engleză, însă le este dificil să treacă la un nivel activ – să comunice.

O bună metodologie se concentrează pe aceste puncte slabe și îți oferă practica de care ai nevoie pentru a comunica în limba engleză.

7. Site-ul web

Probabil că primul lucru cu care iei contact când cauți informații despre un curs, este site-ul web. Acesta îți prezintă cultura unei organizații, așa că fii atent la următoarele:

Design: Observă cum se prezintă site-ul și dacă design-ul pare unul de calitate.

Informații: Asigură-te că îți sunt prezentate clar informațiile, iar cursurile sunt ușor de găsit pe site.

Rubrica „Despre noi”: Consultă cu atenție această rubrică. Aici vei descoperi persoanele cu care vei interacționa.

Fotografii: Asigură-te că fotografiile prezentate sunt reale. Un site web care folosește fotografii autentice îți oferă o imagine clară asupra organizației. Vei putea vedea oamenii, locul și cultura cursului. Aceste organizații sunt în general mai demne de încredere.

Garanția de rambursare a banilor: Dacă un curs este dispus să îți dea banii înapoi, trebuie să fie foarte încrezători în serviciile lor! Acesta este întotdeauna un semn bun!

Crezi ca site-ul nostru respectă aceste reguli de bază! Accesează-l si convinge-te singur!

8. Social media

La fel ca site-ul web, rețelele sociale ale unui curs îți pot oferi o viziune asupra culturii unei organizații. Poți vedea cât este de serios, interactiv, distractiv și implicat în procesul de învățare. Îți prezintă dacă este focusat pe calitate și dorința de a învăța sau doar pe publicitate. Aceasta poate fi fereastra ta către tipul de experiență pe care o vei avea dacă te înscrii la un curs.

Așadar, indiferent de ce alegi, verifică cu atenție cum se prezintă site-ul web și cum comunică pe rețelele de socializare. De asemenea, ține cont de recenziile primite și asigură-te că profesorii sunt implicați și capabili, iar materialele furnizate sunt de calitate.

Ține cont de sugestiile noastre, iar urmărind acești 8 pași importanți, vei salva bani și timp în alegerea cursului de engleză online potrivit pentru tine.