Cursuri engleză online? Sună mai mult decât interesant. Așa chiar îți dorești să aprofundezi sau să te perfecționezi, mai ales când ești mereu în criză de timp.

Dar stai înainte să te prea bucuri de oportunitatea pe care ți-o oferă internetul și CLSO! Cu alte cuvinte, nu zi hop până nu te lămurești de corespunzi ori ba.

Cursuri engleză online – Condiții necesare pentru a reuși

De la depărtare totul pare extrem de simplu având în vedere ce de avantaje oferă cursurile online.

Scapi de lecții care-ți amintesc, poate, de timpurile școlii. Scapi de profesori, de reguli, de nodul din gât de la teste și de câte și mai câte alte minunății care nu te-au lăsat vreodată să prinzi drag de teme și învățat.

Dar măcar de-ar fi totul așa cum crezi… În realitate, pentru a compensa orele petrecute într-o clasă adevărată, trebuie multă muncă suplimentară și competențe specifice:

Cunoștințe de informatică 

De regulă, lecțiile predate pe internet se bazează pe materiale în format digital descărcate din rețea. Nu pe texte tipărite pe coli de hârtie și cuprinse în manuale.

În plus, ai de completat formulare, chestionare, teste etc. Și fără să te descurci cu tastatura, fără să știi folosi unele programe, aplicații etc., ”minusul” poate deveni un obstacol în calea dorinței de învățare.

Dacă faci parte din generația care nu a crescut cu tehnologia, dacă viața nu te-a apropiat de un calculator, înțelegi cât se pot complica lucrurile.

Totuși, nu te resemna. Ai putea să te dai pe brazdă cu ajutorul unui prieten de nădejde mai actualizat la vremurile prezente ori cu un curs în care să se prindă de tine noțiuni informatice de bază.

Conexiune la internet

Faptul că ai calculator ori că știi tasta de pe smartphone nu te scutește de următorul ”ingredient”, anume conexiunea la rețeaua de internet. Însă nu orice fel, ci una excelentă.

Furnizori de servicii se găsesc pe toate gardurile… sau aproape. Dar nu toți îți vor pune la dispoziție ceea ce ai tu nevoie, adică o conectare sigură, care nu se întrerupe când ți-e lumea mai dragă.

Autodisciplină

Cine pune semnul egal între cursuri engleză online și relaxare, comite o gravă eroare. Frecventarea acestui format de lecții nu echivalează cu a unui parc de distracții sau cu folosirea regulată a conturilor social media.

Probabil că ai înțeles cât de mult contează să fii o persoană disciplinată, cu doza potrivită de motivație, așa încât să se mobilizeze să studieze, independent ce se petrece în jurul său.

Nu uita că locul de unde te prezinți la lecții poate fi de-acasă, de la muncă, din concediu. Ceea ce înseamnă numeroși factori perturbatori (obligații familiare, stres, oboseală) care mereu își fac simțită prezența când te aștepți mai puțin.

Capacitate de comunicare

Unele persoane au nevoie de un impuls pentru a se pune pe treabă. Mai mult decât dorința de a începe și care trebuie alimentată din când în când cu stimuli. Da, pentru că ”investiția” trebuie protejată.

La un moment dat vei fi doar TU. Iar de cealaltă parte a monitorului, profesorul. Nu tu coleg de bancă, nu tu contact fizic cu ceilalți elevi. Nu tu vreo minte luminată (portretul celui de la catedră) prin spațiul fizic, care te poate ajuta și încuraja.

Dacă îți lipsește curajul și siguranța de sine, dacă te pierzi imediat ce stai față-n față cu ”the teacher”, dacă te prinde anxietatea sau nu accepți că uneori se întâmplă să greșești (fără să transformi erorile în tragedii), poate fi bai.

Ideea este că printre competențele necesare, trebuie să se regăsească și un anume gram de asertivitate. Atât cât să poți iniția o conversație cu ”instructorul” în caz că nu ai înțeles ceva sau când apare vreo problemă.

Ce părere ai? Crezi că te vei descurca la cursurile de limba engleză online?

Încearcă! Te așteptăm cu mare drag să te alături cursanților CLSO din online și offline!