Că e un curs de germană sau o variantă diversă, oamenii caută motive întemeiate să se înscrie. Să fie comoditatea de vină? Nepăsarea? Neștiința?

Curs de germană – De ce să înveți limba lui Goethe?

În societatea de azi, cunoașterea unei limbi străine e cheia succesului pentru o viață mai bună, mai înfloritoare.

Dar mulți fug de germană. Se întreabă la ce bun să-și rupă fălcile cu pronunția și mintea cu un idiom atât de greu, când pot alege prima limbă de circulație internațională, anume engleza.

Orice ar fi, de azi încolo, nu vei mai bâjbâi printre pretexte. Ia de-aici câteva și te ”servește”!

#1: Face parte dintre cele mai vorbite în Europa

Numărul vorbitorilor nativi întrece așteptările. Potrivit Wikipedia, reprezintă limba oficială pentru circa 100 de milioane de locuitori ai ”bătrânului continent”.

În clasamentul vorbitorilor, ”fruntașă” rămâne țara de origine, Gremania, urmată de Austria, Elveția, Belgia, Liechtenstein și Luxemburg. Acestora li se adaugă țări unde este recunoscută ca limbă minoritară: România, Franța, Italia, Cehia, Ungaria și Polonia.

#2: Are o mare cerință pe piața muncii

Alături de engleză, franceză, spaniolă etc., germana face parte dintre cele mai solicitate limbi de pe piața muncii. De multe ori, marile companii preferă candidați care o cunosc deja, dacă nu la nivel avansat, măcar la nivel mediu.

Învățând-o, te vei afla mereu cu un pas înaintea celorlalți care nu se pot lăuda cu ea în CV. Iar un curs va deschide orizonturile și va mări șansele de angajare.

#3: Există numeroase domenii de site-uri web

Internetul si paginile web au multe de oferit vorbitorilor de germană. Cine este un împătimit și își ocupă timpul liber cu research pe internet (despre variate argumente), posibil că s-a lovit deja de domenii .de.

Numărul domeniilor cu extensia ”.de” ajunge la circa 8 milioane, întrecând chiar și domeniile britanice (se sfarsesc in ”.uk”). Doar acelea cu extensia ”.com” le depășesc în clasament.

#4: E una dintre limbile solicitate în Marea Britanie

Aproape că nu-ți vine să crezi, însă e realitatea. Ciudat, nu-i așa? Însă dacă ai oportunitatea să lucrezi în Marea Britanie, un curs de germană îți va prinde foarte bine, evident, pe lângă cursul de engleză pe care ți-l recomandăm.

Deși pare paradoxal să crezi că există atâta cerere pentru limba lui Goethe, află că, în general, englezii vorbesc… engleza… și cam atât. În țările aglosaxone rareori întâlnești persoane bilingve sau vorbitori de germană.

#5: Este un exercițiu mental

Deja se știe că vorbirea cel puțin a unei limbi străine pe lângă cea materna favorizează funcțiile creierului, acționând ca un stimulent la nivelul activităților cognitive. Cu alte cuvinte, persoanele bilingve sunt mai inteligente.

Ei bine, efectul este și mai pronunțat dacă optezi pentru germană. Limba nu e atât de dificilă, pe cât e de complexă. Cel puțin pentru noi, românii, vorbitori ai unei limbi complet diferente ca structură, lexic, pronunție.

Cine ajunge să stăpânească un sistem lingvistic atât de diferit, obține doar beneficii la nivel mental (ușurință în învățare, îmbunătățirea memoriei).

După cum vezi, interes pentru germană există din belșug. Există inclusiv printre locuitorii țărilor anglofone și a vorbitorilor de limba engleză (ca limbă străină).

Încă mai cauți motive să te înscrii la cursul de germană CLSO?