Trăim în era tehnologiei și a schimbărilor rapide iar pentru a ține pasul, trebuie să fim la rândul nostru proactivi și orientați spre evoluție și schimbare. Din ce în ce mai multe companii își extind activitatea spre un nivel internațional, iar pentru asta au nevoie de angajați cu gândire multiculturală și viziune globală, care vorbesc cel puțin o limbă străină. Astfel, cunoașterea unei limbi străine îți va crește exponențial oportunitățile de carieră. Chiar și în cazul companiilor mici, care operează la nivel local, faptul că stăpânești una sau două limbi străine îți oferă un avantaj semnificativ în rândul prospecților.

 

Învățarea unei limbi străine este, dincolo de o provocare personală, o oportunitate excelentă de dezvoltare personală și profesională.

Specialiștii din domeniul recrutării și selecției de personal consideră că limba engleză (printre cele mai răspândite în CV-urile candidaților) este foarte utilă, fiind una dintre cele mai vorbite limbi la nivel mondial. Însă, un real avantaj competitiv la angajare este să cunoști o limbă străină mai puțin vorbită pe piața forței de muncă, cum ar fi limba germană, limba japoneză sau limba franceză. Un mare atu îl au și cei care au în CV un portofoliu de limbi străine vorbite sau o combinație între două limbi străine la mare căutare: engleză-germană, engleză-rusă, germană-italiană, germană-maghiară.

Oportunități multiple de carieră

Dacă vorbești limba germană și limba engleză, acest lucru îți poate aduce oportunități de carieră multiple. În numeroase companii multinaționale din estul Europei, limba germană este a doua limbă vorbită după limba rusă. Companii precum BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa, Bosch și multe altele, au tot mai mare nevoie de parteneri internaționali. Japonezii, a doua putere economică din lume, înțeleg avantajele cunoașterii limbii germane: 68% dintre studenții japonezi studiază și limba germană.

Venituri mai mari

Este o chestiune de cerere și ofertă: candidații care vorbesc una sau mai multe limbi străine, sunt la mai mare căutare decât cei care nu vorbesc limbi străine, deoarece sunt mai puțini pe piața forței de muncă. Ca o consecință, un poliglot ca aduce o mai mare plusvaloare companiei și prin urmare, va fi îndreptățit să câștige mai mult.

Șanse de avansare

Angajații bilingvi sau poligloți sunt acele persoane dintr-o organizație care pot dezvolta relații cu partenerii străini, ceea ce îi propulsează în capul listelor pentru avansare în ierarhia organizațională, precum și a listelor pentru creșteri salariale. Companiile mari au nevoie de manageri care au cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a călători în străinătate și a încheia parteneriate multinaționale. Companiile mici au nevoie de angajați care să cunoască limbi străine deoarece aceștia pot contribui la identificarea de noi oportunități de afaceri în țări străine și de a dezvolta relații peste granițe.

Dezvoltare profesională prin îmbunătățirea capacității de învățare

De fiecare dată când vei trece la un nivel superior în procesul de învățare a unei limbi străine, sau chiar la învățarea unei noi limbi străine, vei descoperi că îți este tot mai ușor. Motivul este cât se poate de simplu: descoperi de fiecare dată noi tehnici personale de învățare. Practic, îți creezi propriile scurtături ale procesului de învățare, îți identifici punctele slabe și punctele forte, lucru care te ajută să devii tot mai bun și să înveți mai ușor, mai repede și mai eficient.

Devii mai intelligent

Prin participarea la cursuri de limbi străine îi oferi creierului tău un exercițiu foarte util, prin care îți vei îmbunătăți atenția, memoria, puterea de concentrare și abilitățile de rezolvare a problemelor cu care te confrunți pe plan professional dar și personal. Aceste avantaje te vor transforma într-un angajat mai eficient și vor ajuta la creșterea nivelului calității vieții tale.

O minte mai deschisă

Procesul de învățare a unei limbi străine presupune și dobândirea unei culturi și viziuni noi asupra lumii, fiind cea mai sigură cale pentru deschiderea minții. Toate acestea îți permit să vezi lumea dintr-o perspectivă diferită, să îi vezi pe cei cu care relaționezi într-o altă lumină, lucru care pe termen lung te va ajuta să te dezvolți din punct de vedere personal și profesional.

Oportunități de călătorie

Atunci când ai urmat cursuri de limbi străine și stăpânești de exemplu limba germană sau limba italiană, îți cresc nu doar oportunitățile de carieră ci și șansele de a călători în diferite colțuri ale lumii, în interes de serviciu. Faptul că poți să conversezi verbal sau în scris în diverse limbi, te face eligibil în a călători pentru a cunoaște personal clienții și partenerii de afaceri străini. Astfel, vei avea și avantajul de a cunoaște și relaționa cu oameni din diverse contexte culturale.

Atitudine de învingător

Încrederea în tine va fi de asemenea îmbunătățită cu fiecare punct de referință pe care îl atingi și depășești. Un astfel de punct de referință sunt și limbile străine pe care alegi să le asimilezi. Când începi să comunici într-o limbă străină cu persoane care vorbesc limba respectivă, devii mai încrezător în capacitățile tale și dobândești o atitudine de învingător. Acestă atitudine se va reflecta în interacțiunile tale cu clienții și colaboratorii, lucru care te va diferenția de restul colegilor tăi.

Să stăpânești o limbă străină sau chiar mai multe este categoric un atu care te va ajuta în dezvoltarea profesională. Șanse crescute de avansare, venituri mai mari, inteligență sporită, acces la călătorii și culturi străine fascinante … toate acestea se pot realiza dacă alegi să te dezvolți și să înveți o limbă străină. Echipa CLSO te așteaptă cu oferte personalizate, adaptate planului tău de carieră. Mai mult, indiferent că îți dorești să înveți limba germană, italiană, japoneză, maghiară sau engleză, la CLSO poți opta pentru varianta de curs de limbă străină online sau offline.

Echipa CLSO

Tel: 0745.900.225

Email: contact@clso.ro

Oradea, Str. Primăriei Nr. 54

www.clso.ro I Facebook.com/curslimbastraina