Ești părintele unui copil de vârstă școlară și te interesează să-l înscrii la cursuri de engleză private pentru copii? Ce oferă acestea în plus față de lecțiile obișnuite de la școală?

Deja știința a reușit să lămurească numeroși părinți despre avantajele de a fi bilingv de mic. Însă o nelămurire care continuă să persiste se referă la insuficiența orelor de la clasă și, în paralel, la necesitatea orelor particulare.

Cursuri de engleză private pentru copii CLSO – Avantaje

În puține cuvinte, ne-am propus să punctăm strict avantajele derivate din învățarea limbii engleze (și) cu ajutorul unor cursuri private:

Economisirea de timp și energie

Cu cât învățarea începe mai curând, cu atât mai evidente sunt rezultatele, cu atât mai redus efortul, cu atât mai solide cunoștințele.

Copiii prind noțiuni mai rapid decât adulții. Suplimentând cu niște ore, pe lângă ce învață la școală, cel mic poate parcurge pași mari și etape importante într-un timp mai scurt.

Controlarea progreselor 

Gândește-te apoi la schimbarea raportului profesor-elev. În unitățile de învățământ înseamnă 1 la mai mulți. De regulă, un singur profesor are în grijă 20-30 de elevi.

Comparativ, lecțiile din privat reduc proporția. Profesorii reușesc să se ocupe mai bine de fiecare copil în parte, să-l susțină, să-i urmărească progresele și să le compare în momente diferite de timp.

O distracție în plus

Din experiența cotidiană, din discuțiile cu părinții și cu fii acestora, am constatat că micii participanți se distrează de minune la cursurile de engleză.

Da, pentru că la Centrul de Limbi Străine Oradea punem accentul și pe psihologia copilului. Prin metodele folosite, încercăm să îndulcim rigiditatea practicilor tradiționale care încă persistă în învățământul de stat.

Tehnici stimulante

În continuarea avantajului precedent… Ne bucurăm că reușim:

  • Să construim un mediu intern fără stres;
  • Să-i facem pe cei mici să se simtă în largul lor;
  • Să-i atragem prin lecțiile stimulante;
  • Să ne actualizăm metodele de predare;
  • Să creăm în clase un climat pozitiv;
  • Să obținem colaborarea celor mici;
  • Să le verificăm continuu progresele.

Și o spunem tot din propria experiență.

Creștere culturală

Tot cursurile particulare devin o ocazie prin care copilul are posibilitatea să aprofundeze variate aspecte ale culturii anglo-saxone.

Cel puțin la CLSO, profesorii recurg la povestioare, la poezii și jocuri provenite / inspirate direct din cultura respectivă. Le relatează elevilor despre viața în Marea Britanie, despre tradiții și originea poporului englez.

Mai multă socializare

La cursurile private de limbi, pe lângă materia propriu-zisă care formează obiectul studiului, copiii și adolescenții pot închega relații cu cei de vârste similare.

Aici, metodica îngăduie participarea interactivă mai mult decât în structurile clasice de învățământ. Și-i încurajăm. Deoarece interacțiunea între ei și cu profesorii contribuie la folosirea limbii pentru comunicare. Astfel o învață mai bine și se pot perfecționa.

Nici nu mai vorbim despre oportunitatea de a lega prietenii cu semeni de-ai lor de pe alte meleaguri.

Familiarizarea cu examenele

Un adult înțelege că pe parcursul vieții, examenele, testările ce au legătură cu sfera profesională, dar și cu cea personală nu se sfârșesc vreodată.

Însă în cazul celor mici, examenele constituie o imensă noutate. Încă le lipsește perioada de ”rodaj” să facă față la asemenea provocări. Dar accesul la cursuri de engleză private pentru copii le poate bătători calea.

Certificare lingvistică

O altă contribuție, nu cea de pe urmă, cu care venim în întâmpinarea părinților și mai ales a copilașilor, se referă la certificarea cunoștințelor.

Copiii cu care lucrăm beneficiază de instruirea potrivită în vederea obținerii certificatului Cambridge ESOL. Este vorba despre cea mai importantă ”dovadă” la nivel mondial, ce atestă nivelul de pregătire.

Crezi că ți-am adus suficiente argumente? Ai înțeles acum de ce sunt benefice cursurile de engleză copii pentru evoluția socială și academică a celor mici?