Ce-ai spune dacă în această vară te-ai apuca de treburi serioase? De exemplu, de un curs de italiană. Este o limbă atât de armonioasă și ușor de pătruns!

Dar cum opțiunile se extind și dincolo…

Alternative după absolvirea liceului

Acum că te vezi cu diploma în mână, în sfârșit te poți bucura de vacanță. Timpul ”lucrează” în favoarea ta, lăsându-ți ”enșpe” alternative să te bucuri de libertate. Ai doar o dilemă… Imensă!!!

Nu prea știi cum să umpli tot acest ”gol”…. Sau ce vei face mai încolo.

Să continui cu studii superioare? Să te mulțumești cu un curs de formare profesională? Să încerci fel și fel de job-uri? Să iei o pauză?

Alegerile de acum îți vor influența viitorul. Degeaba. Încă șovăială… Dar niciun bai! Îți vom da o mână de ajutor.

Iată cu ce chestii îți poți umple timpul după absolvirea liceului!

Cu un curs de italiană… 

Cel puțin în comunicarea verbală, accentele nu te pun în dificultate așa cum o face limba franceză și chiar engleza. Și cel puțin nu are o gramatică imposibilă precum se ”laudă” germana, considerată una dintre cele mai complexe…

În plus, chiar dacă urechea nu prea te ascultă, nu ai cum să dai greș în această ”complicată” misiune.

… Sau cu o altă limbă străină

Cu cât cunoști mai multe (ne referim la limbi străine), cu atât mai bine va fi pentru viitorul tău. Chiar dacă până la această vârstă nu te-a interesat să te ”extinzi”, încă nu este târziu. Mai ales pentru că nu te grăbește și nu te constrânge nimeni.

Unde mai pui că pentru un adult poate fi destul de ușor să învețe comparativ cu un copil. Nici nu-ți imaginezi mulțimea de avantaje.

Cu o călătorie în străinătate

Ca proaspăt absolvent, posibil că nu te-ai decis ce să faci în viață. Adevărul este că ai tot timpul (sau aproape) să (te) descoperi. Dar până atunci, ca să nu stai degeaba…

Cutreieră lumea! Fă-o vreme de câteva săptămâni sau de câteva luni, depinde cât te ține buzunarul.

Du-te ca turist sau, de ce nu, caută-ți un job. Începe cu o țară din UE unde îți va fi simplu să te înțelegi în engleză chiar dacă nu ai cunoștințe foarte vaste.

Pe de o parte, vei câștiga un bănuț pentru sufletul tău, să-ți faci unele pofte. Pe de alta, îți vei aprofunda cunoștințele lingvistice și, poate, vei descoperi noi limbi străine.

Cu excursii la munte sau la mare

Te imaginezi deja stând la soare, fără niciun gând, pe nisipul fierbinte, cu briza răsfirându-ți pletele (dacă le ai)? Sau hoinărind pe poteci, bătătorind trasee, cățărându-te pe creste cu gașca de prieteni și cu rucsacul în spate?

O ieșire (chiar mai multe) la mare sau la munte te va regenera, îți va încărca bateriile epuizate cu ocazia examenelor. Te va ajuta să-ți recapeți culoarea-n obraji, să-ți relaxezi mintea (ai nevoie), să faci mișcare.

Cu ceva care îți place cu adevărat

Urmează o perioadă de pauză. În sfârșit, ai ocazia să te dedici lucrurilor care-ți fac realmente plăcere, la care a trebuit să renunți tocmai pentru că aveai alte chestii importante (de exemplu să înveți).

Nu te mai gândi la ce vei face când vei fi mare. Viitorul mai poate aștepta nițel. Urmează-ți pasiunile, indiferent dacă este vorba despre munci și activități creative sau despre un sport anume.

Acum este momentul să te descoperi, să-ți identifici abilitățile și aspirațiile, acum cât ai mintea liberă de responsabilități de ”oameni mari”. Așadar, profită!

Recomandări

Speram că am reușit să te inspirăm îndeajuns. Dacă te încântă să te ”îmbogățești” cu o limbă străină, așteptăm să ne cauți.

Te interesează un curs de italiană? Avem! Sau unul de franceză, germană, maghiară? Avem până și de limba japoneză.

Care este mai pe gustul tău?