Cauți un loc de muncă pe măsura cunoștințelor acumulate în anii de studiu? Te-ai săturat de aceleași interviuri de angajare care nu duc nicăieri? Viitorul tău poate depinde de un curs de engleză!

În anul de grație 2018, este la îndemâna oricui să deprindă o limbă străină. Ajunge doar dorință de învățare. Și cu toate lecțiile predate pe internet, lipsa timpului nu mai reprezintă o scuză foarte credibilă.

Dar nu despre cursuri online avem de gând să povestim, ci despre cum poate limba engleza să dea un impuls carierei tale.

Cum te ajută un curs de engleză pentru jobul de vis?

Dintre toate idiomurile care se vehiculează pe piața muncii, engleza deține ”supremația”. Precede limba germană, franceză ș.a., rămânând o competență prețioasă, indispensabilă în orice CV.

Pentru schimbarea jobului sau pentru un salt în carieră, nu-ți rămâne decât s-o adaugi în ”listă”. Un vorbitor de engleză are mult mai multe șanse de angajare ori să avanseze pe un post mai bine plătit.

Totuși, în pregătirea CV-ului, mulți ”aspiranți” au tendința să se bazeze doar pe experiența strict profesională acumulată de-a lungul anilor. Însă cunoscând doar limba maternă sau încă o varietate lingvistică nu foarte populară, șansele se reduc considerabil.

Valoarea profesională trece de multe ori în plan secund. Angajatorii pun accentul pe engleză, multe interviuri desfășurându-se chiar în această limbă. Iar aspectul poate constitui un obstacol de netrecut.

Pe piața muncii, majoritatea comunică în engleză. Indiferent de domeniul de activitate sau de poziția ocupată.

Se dovedește utilă de la redactarea unui simplu e-mail sau de la a vorbi la telefon, până la susținerea unui discurs sau în negocieri.

Dacă nu o știi, există riscul ca altcineva, un vorbitor, să te depășească. Chiar dacă poate nu excelează la capitolul experiență.

Ce ai de făcut?

Uneori, din perspectiva profesională, simți cum viața ta bate pasul pe loc? Că ești în dezavantaj față de alții, mai bine pregătiți?

Conștientizează importanța fiecărei poziții din CV. Concentrează-te pe ce vei completa în dreptul limbilor străine cunoscute (la ce nivel). Există posibilitatea ca viitorul angajator să fie interesat chiar de această abilitate.

Așadar, în speranța că într-o zi vei ocupa jobul la care visezi…

Îmbunătățește pronunția!

Începe de la pronunție și vocabular. Învață cât mai multe cuvinte noi, folosind cele mai eficace tehnici de memorare. Lasă gramatica mai pe urmă. Oricum nu te ajută mult să o cunoști atâta timp cât bagajul lexical, practic, nu există.

Perfecționează gramatica!

Odată ce ai acumulat suficiente cuvinte încât să poți conversa pe tematici cât mai variate (sau în paralel), continuă cu regulile gramaticale. Insistă pe verbele neregulate. Sunt cele care pun în încurcătură mulți vorbitori.

Caută un curs de engleză

Dacă ești o persoană autodidactă, toate aceste lucruri le poți face fără ajutor din exterior. Însă dacă nu ești sau vrei să accelerezi timpii și să te asiguri că înveți totul corect, caută un curs potrivit nivelului tău de studiu (începător, mediu, avansat).

Recomandări

”Portofoliul” tău lingvistic încă nu include limba lui Shakespeare? Pune-te pe treabă! Niciodată nu-i târziu pentru cursuri de engleză! Nu știi de unde se arată oportunitatea în carieră! Și în căutarea succesului, nu este o chestiune măruntă…