Comunicarea este cheia succesului relațiilor interumane și prin urmare, aceasta stă la baza oricărei afaceri prospere, indiferent de domeniu. Imaginează-ți acum rata de succes pe care o poate avea afacerea ta, având la bază un nivel optim de comunicare lingvistică.

O limbă străină vorbită fluent într-o companie, reprezintă un instrument indispensabil în afacerile la nivel internațional, motiv pentru care o companie cu viziune pe termen lung și orientată spre rezultate, își va îndrepta echipa spre un training lingvistic la nivel corporate.

Accesarea unui curs sau a mai multor cursuri de limbi străine de către o organizație va aduce multiple beneficii atât companiei, cât și angajaților. Iată câteva dintre acestea:

  1. Învățarea unei limbi străine poate duce la creșterea nivelului de creativitate în rândul angajaților. Oferindu-le angajaților din diverse departamente șansa de a se reuni prin participarea la cursuri, acestora li se oferă deopotrivă un climat adecvat pentru sesiuni libere de brainstorming, care de nenumărate ori au ca rezultat idei inovatoare pentru companie. Cursurile vor fi percepute ca sesiuni de team-building, în urma cărora comunicarea între coechipieri se va îmbunătați și prin urmare și productivitate echipei va crește.
  1. O echipă care învață o limbă străină, va ajunge implicit să cunoască și obicieiurile, politica și practicile de business ale unei noi culturi.  Acest lucru va aduce avantaje considerabile companiei pe termen scurt și lung, deoarece angajații vor fi mult mai bine pregătiți în activitatea lor, fie că este vorba despre procesul de producție, campaniile de promovare, acțiunile de vânzare sau tehnicile de negociere.
  1. Învățarea unui limbi străine îi va ajuta pe angajați să vorbească mai bine limba maternă. Acest lucru se datorează faptului că aceștia vor fi încurajați să acorde o importanță mai mare comunicării corecte din punct de vedere gramatical, dar și îmbogățirii vocabularului.
  1. Oferirea de traininguri lingvistice angajaților îi va ajuta pe aceștia să prevină eventuale deficiențe de memorie sau chiar boala Alzheimer. Numeroase studii au concluzionat asupra beneficiilor cognitive pe care le are asupra creierului nostru învățarea unei limbi străine, indiferent de vârstă. Îmbunătățirea memoriei, capacitate de concentrare și atenție sporite, precum și reducerea riscului de degradare a creierului odată cu înaintarea în vârstă, sunt doar câteva din efectele pozitive ale vorbirii de limbi străine.
  2. Învățarea unei limbi străine va ajuta la creșterea încrederii în forțele proprii în rândul angajaților, în ceea ce privește relaționarea cu clienții internaționali. Odată eliminată bariera lingvistică, angajații tăi se vor simți mult mai stăpâni pe ei în negocierile cu clienții străni iar beneficiile pentru business nu vor întârzia să apară.
  1. Trainingurile lingvistice le vor oferi angajaților plusvaloare personală. Aceștia se vor simți apreciați și vor fi motivați de faptul că se pot dezvolta împreună cu organizația din care fac (și se simt) parte, iar fluctuația de personal va scădea considerabil.
  1. Un training lingvistic aduce un avantaj competitiv semnificativ. Prin relaționarea cu interlocutori care vorbesc “pe limba lor”, satisfacția clienților tăi va crește exponențial. Angajaților care stăpânesc o limbă străină le este mult mai ușor să relaționeze cu clienții, să încheie tranzacții de succes și să stabilească parteneriate de lungă durată. Începând de la departamentul de marketing și până la cel de customer support, o limbă străină poate aduce noi oportunități de business, poate genera o creștere a vânzărilor și implicit, o rată de retenție sporită a clienților.

La Cursuri de limbi străine Oradea – www.clso.ro – susținem afacerile autohtone și ne dorim ca acestea să rămână competitive pe piața internațională, oferind clienților noștri soluții personalizate în domeniul lingvistic.

Echipa ta cât de bine cunoaște o limba stăină de circulație internațională? Contactează-ne pentru o ofertă corporate personalizată, adaptată nevoilor afacerii tale!