Ateliere bilingve Clever Kids: Învățare prin creativitate

Pentru copii deștepți și părinți fericiți, muncim cu spor și în weekend! Și ne place grozav, așa cum le place și ”oaspeților” noștri de-o șchioapă sau mai măricei.

Pe lista de cursuri CLSO, am adăugat ateliere bilingve Clever Kids. Sunt primele de acest gen în Oradea. Cu toate că nouă ne ocupă o bună bucată de weekend, ne bucurăm până la cer și înapoi că am reușit să ne punem în practică cel mai nou proiect.

Ateliere bilingve Clever Kids: Dezvoltăm creativitatea, facilităm învățarea

Copiii sunt superbi. Fără doar și poate, toți.

Pentru ca evoluția lor să se prezinte cel puțin la fel, au nevoie de mici-mari intervenții. Așa încât fiecare zi să le fie o bucurie nemăsurată. Așa încât crescând, să devină creaturi adorabile, pline de succes, iar fericirea și bunăstarea să se transforme în stil de viață.

Totul are ca punct de plecare creativitatea și fantezia.

Ca procese mentale, au un rol esențial în dezvoltarea funcțiilor cognitive. Sunt cele mai potente instrumente la care prichindeii recurg ca să se exprime, să comunice, să scape de tensiunile interioare.

Cu cât au mai bine conturate cele 2 abilități, cu atât mai bine vor sta și alte ”capitole”, precum raționamentul, emoțiile și percepția.

Dezvoltarea creativității se face prin activități simple, pe înțelesul tuturor, dar care captează, menținând viu interesul. Joaca, improvizațiile, jocurile de rol, scenetele etc. pot fi ”unelte” eficace în vederea activării minții și psihicului.

Nu e nevoie de acțiuni complicate (jocuri super tehnologice, metode de învățare foarte elaborate). Ajunge să le fie lăsat suficient spațiu să acționeze. Va beneficia inclusiv inteligența.

Tot prin joacă, copilul își prezintă cel mai bine experiențele, bagajul de cunoștințe sau modul în care percepe lumea exterioară.

De asemenea, va învăța să-și organizeze mai bine timpul prezent și viitor. Va ști să caute și să propună soluții, va avea așteptări și pretenții.

Amplificând potențialul copilului, jocul și toate activitățile ludice desfășoară o contribuție inegalabilă în creșterea și maturizarea lui.

La atelierele Clever Kids, strategia noastră se bazează pe metode de învățare tradiționale, dar și pe cele moderne unde creativitatea e încurajată și cu ajutorul cărora limbile străine se descoperă și se asimilează prin joacă.

Cum am ajuns la această idee?

Știm cu toții cât de importantă e joaca în viața celor mici, chiar și în etapa lor școlară, când evoluția se desfășoară pe repede înainte. Din păcate, sistemele actuale de învățământ punctează pe alte elemente.

Nu le contestăm nici metodologiile, nici principiile. Doar venim cu propuneri diferite, probate deja, despre care știm cu mare convingere că funcționează. Pentru că alimentează setea de cunoaștere, dorința de a progresa.

Copiii le adoră. Părinții, de asemenea.

Adoră și limbi străine precum engleza și germana. La Clever Kids, contactul cu ele are loc simultan, prin 3 ateliere bilingve ce nu are cum să nu-i captiveze:

  • Micii jurnaliști
  • Mânuțe sprintene
  • Conversație bilingvă

Primul se desfășoară în limba română, ultimele 2, în cele 2 limbi străine de care ne dorim să-i apropiem pe cei mici. Și ne iese…

Roadele se văd la fiecare ședință din weekend, prichindeii reușind să se descurce tot mai bine atât în germană, cât și în engleză.

Ce spui, sună suficient de tentat?

Te așteptăm cu drag la CLSO, acolo unde învățarea unei limbi străine devine o joacă de copii… la propriu…