Translate Conversation Mode permite utilizatorilor de dispozitive cu Android sa traducă un discurs dintr-o limbă în alta în timp real. Aplicaţia realizată de Google pentru Android face acum mai uşoara viaţa călătorilor atunci când cer informaţii în ţari străine, fără să se simtă stânjeniţi sau sa creeze vreun incident internaţional.

 

Versiunea iniţială suporta doar doua limbi, engleza şi spaniola. Dar noua ediţie îmbunătăţită este un adevarat centru  multilingvistic care lucrează cu inca 12 limbi, incluzând franceza, italiana, germana, portugheza, daneza, rusa, ceha, turca, chineza, japoneza, coreeana si poloneza.

 

Google consideră aceasta aplicaţie (Conversation Mode) ca o „caracteristicî experimentală” ceea ce sugereaza ca traducerea speech-to-speech este departe de a fi perfecta. Nu e nicio surpriză că pentru recunoaşterea vocii tehnologia este foarte delicată. Aplicatia permite traducerea instantanee a textelor folosind camera foto a telefonului, facilitând astfel orientarea în spațiu sau realizarea unei comenzi la restaurant. Aplicația funcționează cu sistemul Word Lens Technology, achiziționat de Google în mai anul trecut, când a cumpărat start-up-ul american Quest Visual. Această tehnologie utilizează modul video al camerei foto al telefonului pentru a identifica textele, a le traduce și a le afișa pe ecran, ca și cum ar fi scrise în engleză.

 

“Când consultați meniul unui restaurant este foarte practic, puteți îndrepta imediat camera spre ceea ce vreți să comandați”, a declarat Otavio Good, fondatorul Quest Visual.

 

Noua aplicație oferă și o variantă pentru conversație care utilizează recunoașterea vocală și capacitățile de cloud ale Google pentru a traduce dialogul în limbi străine dintre două persoane. În acest caz este însă necesară o conexiune deoarece sistemul are nevoie de capacitățile serverelor Google pentru a asigura traducerea.

Chiar si Apple care rareori lanseaza aplicatii si caractersitici înainte să fie finalizate, a numit noul instrument de control al vocii Siri din iPhone 4S cu software beta, o eticheta care transmite de fapt utilizatorilor sa-si mai domoleasca asteptarile…

 

Din păcate, din cele 14 limbi introduse în Conversation Mode nu face parte si româna, însă sperăm că Google se va mişca repede, ca întotdeauna… Până atunci, va invităm sa învăţaţi alaturi de noi o noua limbă straină, înscriindu-vă la cursurile de limbi străine CLSO. Pentru mai multe detalii, click aici