Niciodată nu e prea târziu să înveți engleză, germană, franceză sau spaniolă!

Nu este ușor să ieși din zona de confort și să începi să înveți o limbă străină, mai ales după ce au trecut ani buni de când ai stat în bancă, la școală. Deținem capacitatea de a învăța și când suntem adulți, așa că nu este o misiune imposibilă. E adevărat că procesul poate să fie mai dificil, de aceea vă oferim câteva ponturi utile:

  1. Motivația vă oferă voința necesară pentru a vă depăși limitele. Stabiliți, mai întâi, motivul pentru care vreți să învățați o limbă străină. Dacă este unul bine întemeiat pentru dumneavoastră, ambiția și determinarea vor ușura procesul de învățare.

  2. Învățați vocabularul de bază. Este foarte important să învățați, mai întâi, cele mai utilizate și relevante cuvinte. Faceți-vă un plan de învățare în funcție de motiv. (mergeți la un interviu pentru un loc de muncă, călătorii, socializare, dezvoltare personală).

  3. Vorbiți acasă cuvinte din limba străină pe care o studiați. Dacă sunteți în bucătărie, de exemplu, gândiți-vă cum se numesc ingredientele pe care le folosiți la gătit în limba străină. Exprimați-le cu voce tare și încercați să dialogați cu cei apropiați în limba străină. Conversația este un procedeu eficient de învățare.

  4. Fiți autodidact! Urmăriți filme fără subtitrare, uitați-vă la emisiuni tv și ascultați muzică în limba străină pe care vreți să o învățați. Sonoritatea limbii vă va ajuta să aveți un accent corect.

  5. Repetiția e mama învățăturii. Comunicați cât mai des în limba străină mai ales cu un partener care vorbește fluent. Faceți-vă o rutină zilnică. Exersați împreună cu el și încercați să legați conversații exclusiv în limba străină.

Acestea fiind spuse, va invitam sa descoperiti cursurile de limbi straine pe care vi le putem pune la dispozitie. Si nu uitati! Cursurile noastre sunt disponibile atat la sediul nostru cat si online!