Germana este o limbă complexă, dar cu exercițiu și determinare vei reuși să asimilezi cunoștințe importante și să ajungi să poți vorbi fără probleme.

Multe persoane care încep să studieze această limbă întâmpina dificultăți, atât din cauza caracterului mai puțin intuitiv cât și pe motiv că genurile substantivelor în germană nu sunt echivalente cu genurile substantivelor în română.

Dar nu trebuie să te lași păgubaș.

În cadrul acestui articol vei putea descoperi câteva din motivele pentru care ar trebui să înveți germană.

Germana este ușor de asimilat

Limba germană nu este o limbă imposibilă. Dacă ești vorbitor de limba engleză atunci cu siguranța vei reuși să înveți să vorbești și limba germană. Acest lucru se datorează faptului că ambele limbi au rădăcina germanică.

În limba germană tot ce trebuie să faci este sa mai adaugi câteva litere. Nu ai de învățat un nou alfabet așa cum se întâmpla în cazul unor limbi precum chineză sau arabă. Trebuie să înveți cum să o studiezi mai ușor și cu răbdare vei avea parte de rezultatul mult dorit.

Cheia este să găsești cea mai bună modalitate de învățare pentru tine și vei realiza cât de ușor poate fi să înveți limba germană.

Germana este limba inventatorilor și a inovatorilor

Se spune că germana este limba poeților și a gânditorilor. Foarte multe realizări ale lumii au fost duse la bun sfârșit pentru prima dată în Germania. De asemenea, o mulțime de premii Nobel au  fost acordate nemților pentru realizări în fizică, medicină, chimie, literatura dar și în multe alte domenii.

Germana este o limbă importantă în mediul academic

Limba germană este foarte importanta în comunitate academică. Piața germană de carte este a treia ca mărime din lume. Dacă vei știi limba germană vei avea acces la toată industria editorială care este de-a dreptul impresionantă.

Limba germană iți oferă acces la un învățământ superior

Unul din motivele pentru care ar trebui să înveți limba germană este că iți oferă posibilitatea de a ajunge să iți finalizezi studiile într-o țară foarte dezvoltată precum Germania.

Aceasta tara a fost a patra cea mai populara destinație pentru studenți. În plus, sistemul de învățământ superior se mândrește cu o serie de universități și o taxa de școlarizare destul de accesibilă.

Germania reprezintă o mare putere economica

Limba germană te va ajuta să intri mai ușor în lumea afacerilor. Germania este cea mai mare putere economica din Uniunea Europeană și a patra ca mărime din lume.

Vrei să înveți limba germană?

Multe companii germane au ajuns sa fie lideri pe piața mondială

Daca vrei să lucrezi într-un anumit domeniu atunci limba germană îți va fi de un real ajutor.  Germania găzduiește companii renumite la nivel mondial precum: Adidas, Volkswagen, Siemens dar și multe altele.

În plus, aceasta țară găzduiește și o mare expoziție dedicată tehnologiei informației alături de multe altele evenimente cu adevărat importante la nivel mondial. Cunoașterea limbii germane are potențialul de a-ți îmbunătăți considerabil posibilitățile pe care le ai in cariera.

Germana este una dintre cele mai vorbite limbi din Europa

Engleza, franceza și germana sunt cele trei limbi de lucru ale Uniunii Europene. Timp de câteva secole, limba germană a fost o limbă comună în mai multe parți ale continentului european.

Limba germana este a doua limbă ca importanță in Europa Centrala și de Est. Dacă vei învață aceasta limbă atunci vei fi cu siguranța un norocos deoarece oportunitățile nu vor întârzia să apară.

Limba germană are o prezență uriașa în mediul online

Site-urile web germane reprezintă o mare parte din domeniile de pe internet. Poți accesa și site-uri in limba germană daca vei cunoaște aceasta limbă, fiind astfel posibil să descoperi mult mai multe informații.

Cunoașterea limbii germane iți oferă acces la peste 15 milioane de site-uri web.

Nemți sunt peste tot

Chiar dacă nu vrei să te stabilești într-o altă țară trebuie să știi ca poți găsi persoane vorbitoare de limba germană aproape peste tot. Mediul online te va ajuta să intri mai ușor în legătura cu aceștia.

Daca vei calatori în străinătate vei putea sesiza ca sunt foarte multe persoane din Germania care călătoresc la fel ca tine.

Vei descoperi că aceștia adora să meargă în concediu și aleg să își petreacă foarte mult timp departe de țara lor pentru a se bucura de alte civilizații sau culturi.

Cultura germană face parte din patrimoniul mondial

Germania se mândrește cu cele mai mari minți din domeniul literar, muzical, artistic sau filozofic.

Persoane renumite precum Goethe, Brecht și Mann s-au născut în Germania. Limba germană a fost limba maternă a celebrilor compozitori Mozart, Bach, Schubert, Beethoven sau Wagner.

Tot în Germania s-au născut și unii dintre cei mai importanți filosofi ai lumii precum: Kant, Hegel, Nietzsche și Heidegger. Daca vei învăța limba germană atunci vei avea acces mult mai ușor la minunatele opere ale acestora. Vei putea descoperi de unul singur care este textul original al celor mai renumiți filosofi.

Concluzie

Cu siguranța limba germană nu este o alegere atât de ușoara dar pe termen lung iți va fi de un real ajutor. Chiar daca nu este deloc simplu să înveți aceasta limbă, cu exercițiu și prin determinare vei reuși să asimilezi toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a deveni vorbitor de limba germană.

Dacă te gândești să înveți o limbă noua, atunci limba germană poate fi cea care merită efortul și timpul tău liber. Sunt foarte multe motive pentru care ar trebui să înveți germană. Aceasta este o investiție buna atât din punct de vedere lingvistic cât și din punct de vedere economic, fiind cu siguranța o alegere care merită toata atenția ta.

Limba germană este alegerea persoanelor care își doresc o carieră prospera dar și mai mult acces la informație. În plus, dacă te gândești să te stabilești într-o altă țară, limba germană iți va fi de un real ajutor. Acordă-ți timpul necesar și învață limba germană. Cu puțină atenție și determinare vei reuși să înveți această limbă atât de frumoasă și de complexa.